Depremzedelere 2 yıl geri ödemesiz, 18 yıl vadeli faizsiz konut verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremzedelere 2 yıl geri ödemesiz, 18 yıl vadeli faizsiz konut verilecek

Depremzedelere son dakika haberi geldi. Bakan Kurum, yüzde 50 indirimli ve 2 yıl ödemesiz 18 yıl vadeli konut müjdesini verdi.

Emlak 16 Tem 2024 2
Depremzedelere 2 yıl geri ödemesiz, 18 yıl vadeli faizsiz konut verilecek

Kabinede konut müjdesi geliyor.

Bugün Cumhurbaşkanlığı kaibne toplantısı gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek kabine toplantısında önemli konular gündeme gelecek.

İlk konu: Emekliler

Kabinede gündeme gelecek ilk konu emekliler olacak. 10 bin lira olan en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılması bekleniyor.

İkinci gündem: Terörle mücadele ve Suriye meselesi

Kabinede ikinci gündem ise terörle mücadele ve Suriye ile normalleşme konusu olacak. Teröristlerin yok edilmesi, Suriye ile normalleşme ve mültecilerin ülkelerine gönüllü gönderilmeleri konuları, kabinenin önemli gündem maddelerinden olacak.

Depremzedelere müjde geliyor

Kabinede gündeme gelecek bir diğer konunun ise depremzedelere konut müjdesi olacağı öğrenildi. Gelen bilgilere göre deprem konutlarının ödemelerinde iyileştirme olacağı bildirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında deprem konutlarının geri ödemeleri için 2 yıl geri ödemesiz yüzde 50'ye varan indirim olacağını, ödemelerin 2 yıllık geri ödemesiz dönemden sonra 18 yıl faizsiz olarak yapılacağı bildirildi. Bakan Kurum açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 50’ye kadar inşallah indirim yapacak. Altyapı bedellerini maliyetlere koymayacağız. Ödeme de 2 yıl ödemesiz, 18 yıl faizsiz. Yani çok cazip. Buraları hiç düşünmeyin" dedi.

Kabine sonrası açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
bütün evi olmayan depremzedelere verilmeli bu evler
Ziyaretçi 3 Ay Önce
hangi iller ve kimler yararlanacak