Depremzede kiracıları sevindiren son dakika haberi: TOKİ'den ev
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depremzede kiracıları sevindiren son dakika haberi: TOKİ'den ev

Depremzede olan kiracıları sevindiren son dakika haberi geldi. Gelen haberde kiracılara TOKİ evi verileceği bildirildi.

TOKİ Başvuru 21 Haz 2024 0
Depremzede kiracıları sevindiren son dakika haberi: TOKİ'den ev

Son dakika: Depremzede kiracılara TOKİ evi.

Bilindiği üzere depremde yıkılan evi olan vatandaşlara TOKİ yeni ev yaparak o evleri ev sahiplerine teslim ediyor. Bir süre kirada ya da konteyner evlerde kalan ev sahipleri, TOKİ konutları bitirince kendi evlerine geçmeye başlıyor. Olan kiracılara oluyordu.

Evi yıkılan kiracılar şu anda ya konteyner kentlerde, ya akrabasının evinde ya da kirada oturuyor ve ne yapacağını kara kara düşünüyor. Bu konuda TOKİ'den sevindiren bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde TOKİ, kirada oturan ve evi yıkılan vatandaşlara konut yapılacağını söyledi.

PEKİ NASIL OLACAK?

TOKİ yıkılan evlerin yerine yenilerini yapıyor. Yapılan konutlar ev sahiplerine teslim ediliyor. Ancak yıkılan evden daha fazla konut yapılıyor. Fazla yapılan konutlar hakkında karar verildi ve yapılacak bu evlerin depremzede kiracılara verileceği, onların da ev sahibi yapılacağı bildirildi.

BAŞVURU NASIL OLACAK?

TOKİ konutlarının tamamlanmasından sonra başvurular alınacak. E Devlet kapısı üzerinden başvuruların alınması sonrası kura çekimi yapılacak. Yapılacak kura çekişminden sonra hak sahibi olan kiracılar TOKİ evlerine geçebilecek.

Belirli bir peşinat ve yükske vade seçeneği ile vatandaşlar uygun fiyatlara ve kiradan ucuz taksitlerle kendi evinin sahibi olabilecek.

Başvurular e devlet kapısı üzerinden başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç