Depozito iade sistemine şişe getirene market fişi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Depozito iade sistemine şişe getirene market fişi

Depozito iade sistemine şişe getirene market fişi verilecek. Fiş anlaşmalı marketlerden kullanılabilecek.

Depozito iade sistemine şişe getirene market fişi

Depozito İade Sistemi ile alış veriş yapabileceksiniz.

Depozito İade Sistemi kısa sürede devreye alınacak. Birçok ilde ilk aşamada 5 bin Depozito İade Sistemi makinesi kurulacak ve vatandaşlar, boş şişelerini bu makinelere koyarak burada para kazanabilecek. Şişe başına 25 kuruş para kazanacak vatandaşlar, ya bunu mobil uygulama üzerinden okutup parasını oraya alacak ya da fiş alarak verdikleri şişe başına giderek anlaşmalı marketlerden alış veriş yapabilecek.

Konu ile ilgili gelen son dakika açıklamasında Depozito İade Sistemi makinelerinde 0.1 ile 3 litre arasındaki tüm şişeler alınacak. Her şişe için vatandaşlara 25 kuruş para verilecek ve 4 sene içerisinde akıllı makineler tüm AVM'ler, oteller ve belediyeler ile şehir meydanlarına kadar her yerde kurulacak.

Vatandaş mobil uygulamaya girip onu okutarak şişeyi atacak ve şişeyi atanın o olduğu sistemden anlaşılıp para oonun hesabına geçecek.

Akıllı telefonu olmayanlar ise karşılığında fiş alabilecek. Fiş alacak kişiler bu fişlerle anlaşmalı marketlerden alış veriş yapabilecek.

Söz konusu sistem ile toplanacak maddede 520 milyon euroluk ekonomik kazanç hedefleniyor.

Sistem hazırlıklarında son aşamaya gelindi. 1 Ocak 2025 tarihinden sonra artık birçok yerde depoziyo iade sistemi makinelerini görebileceğiz. 2028 yılına kadar ise ülke genelinde 81 ilde 30 bin makine kurulması ve hemen hemen her semte yakın bir makinenin olması ile geri dönüşüme katkı sağlanması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç