Cumhurbaşkanlığı açıkladı: Dar gelirlilere sosyal konut başvuru tarihi belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanlığı açıkladı: Dar gelirlilere sosyal konut başvuru tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi ve hiç evi olmayanlara sosyal konut için tarih verildi.

TOKİ Başvuru 5 Eylül 2024 2
Cumhurbaşkanlığı açıkladı: Dar gelirlilere sosyal konut başvuru tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanlığı, dar gelirlilere sosyal konut başvuru tarihi açıklandı.

Bugün güncellenmiş orta vadeli plan açıklandı. Açıklanan orta vadeli plana baktığımızda konutlarla ilgili dikkat çeken bir kısma yer verildiği görülüyor.

Dar gelirli vatandaşların konuta erişmede zorluk çektiği bugünlerde geliri düşük olan, kirada oturan vatandaşların konuta erişimini artırmak için Toki başta olmak üzere Emlak Konut ve diğer kuruluşlarla birlikte konut üretiminin artacağı ve bu şekilde hem konut, hem de kira fiyatlarının aşağıya çekileceği bildirildi.

Konu ile ilgili Orta Vadeli Planda yer alan kısım şu şekilde:

"Kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak depremin oluşturduğu konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkânı artırılacaktır.

Sosyal konut üretiminde afet riski yüksek olan bölgelere öncelik verilecek, kapsayıcı, sağlıklı, güvenli ve dirençli yaşam alanları altyapı ve üstyapı tesisleriyle bir bütün olarak planlanarak inşa edilecektir"

Tarih belli oldu

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada sosyal konut üretiminin 2025 yılı 1. çeyrekte başlayacağı ve sürekli olarak sosyal konut üretimi yapılarak dar gelirli vatandaşların konut sahibi yapılacağı bildirildi. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Evi olan, geliri yüksek olanlar başvuramayacak

Dar gelirlilere yönelik yapılacak sosyal konut projelerine evi olanlar başvuru yapamayacak. Öte yandan dar gelirliler sadece başvuru yapabilecek. Kadın erkek konut grubumuza katılmak ve adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Gün Önce
Kayıtlar nezaman başlıyacak
Ziyaretçi 11 Gün Önce
görecez dar gelirlimi yemi yoksa mültecileremi ahiska Türklerine mi görecez vatandaşa yok sürünmeye devam