Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamuya memur alımı kararı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamuya memur alımı kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında kamuya memur alımı kararını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamuya memur alımı kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamuya memur alımı açıklaması.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında memur alımı kararını duyurdu.

Türkiye'de milyonlarca genç, bir devlet kurumunda memur olarak çalışma hedefi için uğraşıyor. KPSS'ye hazırlananlar, üniversitede atama garantili olan bölümler için YKS'ye yoğun şekilde çalışanlar, işçi alımlarına başvuru yapanlar, güvenlik görevlisi ve şoför gibi kadrolar için özel kurslara giderek sertifika alan adaylar, devlet kurumunda işe girmek için sınavlara giriyor.

Geçen sene yapılan genel seçimlerden önce ve son yerel seçimlerden önce kamuya ciddi sayıda bir kamu personeli ve işçi alımı oldu. Eksiklerin çoğu seçimler öncesi karşılanırken son seçimin ardından sıkı para politikası devreye alındı.

Sıkı para politikası kapsamında tüm harcamalar kısıldı ve memur alımları da oldukça azaldı.

ERDOĞAN AÇIKLADI: DAHA AZ MEMUR ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada kamuda tasarrufun başladığını ve 100 milyar lira tasarruf hedeflediklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Enerji faturamız büyümemize paralel olarak kabarıyor. Üretim, yeni pazarlara ihraç ederek, içeride tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Daha az kaynak kullanarak daha büyük etki oluşturacak projelere ağırlık vereceğiz. Buna kamu olarak inşallah biz öncülük ve rehberlik edeceğiz. Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurt dışı seyahat, kamu istihdamı gibi alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız. Hem vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin kalitesini artıracağız. Ekonomi yönetimimizi bu konuda gerekli çalışmaları tekemmül ettirmek için talimatlandırdım. Bu bağlamda kamuda 100 milyar liralık tasarruf hedefliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında kamu istihdamında da tasarrufa gideceklerini söyledi. Tasarruf kapsamında kamuya daha az memur alımı yapılması, sadece emekli olanların yerine az sayıda memur alımı yapılacağı öğrenildi.

2024 yılının sonuna kadar bu durumun devam etmesi ve memur alımı sayısının oldukça az olacağı öğrenildi.

HİÇ Mİ ALIM OLMAYACAK?

Hayır. Kamu kurumları personel alımlarına devam edecek. Ancak az sayıda alım yapılacak. Az saıda gelecek ilanlardan bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Gün Önce
sizin kamuda tasarrufunuz kamuya kendi adamlarinizi almaniz kalanida daha az memur alinacak demeniz,vergiyi asgari ücretliye bindirip vergilerle cumaya gitmeniz, asgari ücretliye değil memura yardım etmeniz, asgari ücretliye ve emekliyi yok saymaniz Allah büyük görüyor bizim hayallerimizi çaldınız
Ziyaretçi 13 Gün Önce
asagari ucretli emekli dul ve yetim beddalaini eksik etmiyor erdogan haberin olsun .