Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi açıklaması: En kötü geride kaldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi açıklaması: En kötü geride kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada enflasyonda en kötünün geride kaldığını söyledi.

Ekonomi 24 Tem 2024 2
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi açıklaması: En kötü geride kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama: Enflasyonda en kötü geride kaldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"OVP'nin olumlu sonuçlarını görmeye başladık. Enflasyonda en kötüyü geride bıraktığımıza inanıyoruz. Enflasyon ciddi şekilde düşecek. Fiyat balonu kimi sektörlerde yavaş yavaş sönüyor. Fiyatlamaların gerçeğe dönmeye başladığını görüyoruz.

Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere mutlaka indireceğiz. Bunun ana aktörler tarafından kabul görmesi delildir.

Kedi derecelendirme kuruluşları da daha objektif değerlendirmeler yapıyor. Moody's kredi notumuzu 2 kademe birden artırdı. Tam 11 yıl sonra gelen bu not artırımı, esasen Türkiye için çok geç kalmış bir adımdır. Peki bunlar yeterli mi? Değil.

Türkiye doğru yoldadır ve hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Daha önce enflasyonu nasıl tek haneye düşürdüysek yine yapacağız. Bunu AK Parti ve Cumhur İttifakından başka yapacak kimse yoktur. Muhalefet bize göre havanda su dövüyor.

Muhalefet partisi belediyeleri akraba çiftliğine çevirdi. Eğitimine bakmadan boşta kalan eş dost akrabalarını işe soktular.

Emeklilere faydanız olsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz SGK'ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Meydanlarda oy verene traktör vereceğiz demek kolay. Zor olan sözünü tutmaktır.

Belediyelerin borçları için Hazine ve Maliye Bakanlığı tahsilata başlayacak.

Biz ne söylediysek, ne taahhüt ettiysek onu yerine getirmeye çalıştık. Yapmak isteyip irademizi aşan hususlar olmuştur. Ama gayretlerimize ve samimiyetimize halkımız şahittir"

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Geride bırakmak inanmak başka gerçekler bambaşka... Size göre hava güzel evinin adı saray daha ne olsun. Kurt kışı geçirdi merak etme üzülme. Yediğimiz ayazı da sana seçimlerde hatırlayacağız... 90 bin kit çalışanının dosyası hazırdı ne oldu.. kaç kez meclis açıldı kapandı. Peygamber olsan sözüne itimadımız yok artık
Ziyaretçi 2 Ay Önce
daha kötüsü yolda emin olun borç batağına saplandık kaldık evsiz barksız kaldık Dilerim Rabbimden 2 yakanız 1 araya gelmesin