Cübbeli'ye kim neden saldırdı? Son dakika açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cübbeli'ye kim neden saldırdı? Son dakika açıklaması geldi

Cübbeli'ye neden saldırdılar? Olay anı nasıl gelişti? İşte Cübbeli Ahmet Hoca'dan olay sonrası gelen son dakika açıklaması.

Son Dakika 8 Eylül 2024 09:09 0
Cübbeli'ye kim neden saldırdı? Son dakika açıklaması geldi

Cübbeli'ye saldıranlar kim? Açıklama geldi.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye dün akşam saatlerinde bir saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda Ünlü herhangi bir yara almazken korumaları anında saldırganı etkisiz hale getirdi.

Yaşanan olay şu şekilde açıklandı: "Cübbeli Ahmet Hoca, İkitelli tarafında bir dernekte sohbet yaptıktan sonra çıkış yaparken kalabalık cemaatin dua istedikleri sırada karanlıkta biri tarafından müstehcen bir sövme ile birlikte darp teşebbüsüyle boğazı sıkılarak saldırıya uğradı. Korumalar tarafından acil müdahale edilerek Hocaefendi kurtarıldı. Hazır bulunan polis ekipleri tarafından şahıs yakandı ve soruşturma başlatıldı"

Kim saldırdı, neden saldırdı?

Cübbeli yaptığı son dakika açıklamasında saldırının nedenini şu şekilde aktardı:

"IŞİD ile ilgili tehditler aldığımız bilinmekteydi. 10 sene kadar evvel devletimiz bize koruma tayin etmişlerdi. Bugüne kadar gelindi. 

2 ay kadar önce IŞİD'in telegram sitelerinde emniyetten yine bazı yetkililer tarafından o haber çıktısı bize gönderildi. Bir silah koymuşlar 'bulduğunuz yerde öldürün.' Tabii bunları paylaşmadık.

Esas mesela IŞİD'in burada hedefi olduğumuz. Neyin altından ne çıkar bilemeyiz"

Cübbeli Ahmet Hoca, zaten İŞİD’in Telegram kanalında 2 ay evvel bu fotoğraf paylaşılarak nerede bulursanız “öldür” tehdidine maruz kalmıştı. Bu olay da onu tezahürü olabilir. Şu anda Emniyet Birimleri işi derinlemesine araştırıyor. Bir bilgi olursa paylaşılacaktır"

Olayla ilgili polis ekipleri tarafındna başlatılan inceleme devam ediyor.

Cübbeli Ahmet: “Saldırının arkasında IBDA-C var"

Saldırı anı

Saldırı anı şu şekilde kameralara yansıdı:

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç