Çocuğu okula giden annelere destek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çocuğu okula giden annelere destek

Çocuğu okula giden annelere destek ödemesi hakkında açıklama geldi. Destek ödemesi ortalama 6300 TL oldu.

Çocuğu okula giden annelere destek

Çocuğu okula giden ihtiyaç sahibi ailelere destek verilecek: Ödemelere zam geldi.

Sosyal ve Ekonomik Destek Programı güncellendi. Güncellenen program kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere, çocukları için destek ödemesi yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyeside verilen, kısa adı SED yardımı olan söz konusu destek ödemesine Temmuz ayı itibarıyla zam geldiği açıklandı. Memur maaş zammı kadar zam gelen zam ile birlikte çocuğu okula giden tüm ailelere en az ayda 4311 TL'lik ödeme yapılacak.

Sed Yardımının amacı nedir?

Sosyal yardım ödemesi hakkında çaıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko- sosyal destek sistemidir" dedi.

SED yardımı ne kadar oldu?

SED Yardımı her 6 ayda bir memur maaş zammı kadar artıyor. Dün açıklanan enflasyon rakamlarına göre memurlara Temmuz ayında yüzde 19.31 oranında bir zam oluştu. Bu zam SED yardımına da gelecek.

Okul öncesi için 3 bin 614 lira olan SED yardımı 4311 TL oldu.

ilköğretimde okuyan çocuk için 5 bin 421 lira olan SED yardımı 6467 TL oldu.

ortaöğretimde okuyan çocuk için 5 bin 782 lira olan SED yardımı 6898 TL oldu.

üniversitelerde okuyan çocuk için 6 bin 505 lira olan SED yardımı 7761 TL oldu.

Talepler önce inceleniyor, sonra karar!

Önce başvuru yapılıyor. Başvurunun yapılmasından sonra talepler değerlendiriliyor. Aile Bakanlığı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir" denildi.

Başvuru şartları nedir?

Söz konusu yardıma başvuru yapacak vatandaşların aşağıdaki şartları taşıyor olması gerekmektedir:

- Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

- Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

- Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

- Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Başvurular 2 şekilde yapılıyor

Söz konusu yardıma başvurular 2 şekilde yapılıyor. Dilerseniz aşağıdaki evraklarla birlikte Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ile SYDV'lere başvurabileceksiniz.

-Dilekçe

-T.C. Kimlik Numarası beyanı,

-Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

-İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek  başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir. 

81 il ve ilçeler başvuru adresleri için Tıklayın

E Devlet üzerinden başvurular ise şu şekilde yapılıyor:

E Devlet arama kısmına SED yazın ve yukarıdaki gibi çıkan SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK HİZMETİ ÖN BAŞVURUSU kısmına gidin. Burada sağ üstte Yeni Başvuru butonuna tıklayarak sizden istenen bilgileri girin ve başvurunuzu internet üzerinden yapın.

Kadın erkek diğer başvuru yapacak adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
okula giden çocuğum var yardım almak istiyorum
Ziyaretçi 2 Ay Önce
iki çocuğum okuyo bunun için yardım almak istiyorum
Ziyaretçi 2 Ay Önce
yardım almak istiyorum iki çocuğum öğrenci vedaha iyi yerlere gelmelerini istiyirum
Ziyaretçi 2 Ay Önce
sosyal yardım almak istiyorum
Ziyaretçi 2 Ay Önce
sosyal yardım istiyorum