CHP'nin asgari ücret zammı için yapması gereken ilk şey
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

CHP'nin asgari ücret zammı için yapması gereken ilk şey

CHP'nin asgari ücrete ek zam yok açıklaması sonrası yapması gereken ilk şey, işe belediyelerinden başlamak olacak.

Siyaset 27 Haz 2024 2
CHP'nin asgari ücret zammı için yapması gereken ilk şey

CHP'nin asgari ücret için yapması gereken!

Asgari ücret kararı dün açıklandı. TBMM'de AK Parti Grup Toplantısından önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete Temmuz ayında herhangi bir zam yapılmayacağını, emeklilere de sadece enflasyon kadar zam yapılacağını, ek bir zammın olmayacağını söyledi.

Zam bekleyen asgari ücretliler bu açıklamaya tepki gösterirken açıklamadan kısa süre sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir açıklama yaptı.

Özel yaptığı açıklamada, "Asgari ücrete zam yapmayacaklarını açıkladılar. Şimdi asgari ücrete zam yapmayacak bir iktidarla artık bu alanda yapılacak bir müzakere kalmadıysa yapılacak iş mücadeledir" ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba, asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini açıkladı

CHP'li Veli Ağbaba yaptığı açıklamada asgari ücretin 21 bin 422 liraya çıkarılması gerektiğini söyleyerek, "Bakan Vedat Işıkhan Temmuz’da zam yapmayacağız dedi. Asgari ücret 1998 yılında 3 kez, 2000 yılında 3 kez, 2008 yılında 2 kez, 2011 yılında 2 kez, 2013 yılında 2 kez, 2015 yılında 2 kez, 2022 yılında 2 kez ve 2023 yılında 2 kez asgari ücret belirlenirken, 2024’te hele de böyle enflasyonist bir ortamda 1 kez asgari ücret açıklamak vicdansızlıktır. Avrupa’nın 1.  Dünyanın en yüksek 3. enflasyonuna sahip bir ülkede asgari ücreti 1 kez değerlendirmek milyonlarca emekçiye ‘ölün’ demektir" ifadelerini kullandı.

CHP'nin yapması gereken

AK Parti'nin asgari ücrete zam yapılmayacak açıklaması sonrası CHP'nin yapması gereken ilk iş, tüm kazandığı belediyelerde çalışan işçilerin en düşük maaşını 21 bin 422 liraya çıkarması olacak. Tüm personellerine zam yapması gereken CHP, mücadelesini bu şekilde başlatmalıdır. Aksi bir başlangıç samimi olmaz ve hedefine ulaşmaz.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
lütfen erken seçim olsun da birde CHP yi görelim insanlık için ne yapacak
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Eğer chp belediye işçilerinin maaşını en az 21. bin yapsın oylar sana ama yapmayıpta ak partiye boş yaparsan oy moy yok size