BYD: Türkiye'de yüksek maaşla 5 bin personel alımı yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

BYD: Türkiye'de yüksek maaşla 5 bin personel alımı yapılacak

BYD tarafından yayınlanan son dakika açıklamasında Türkiye'den yüksek maaşla personel alımı yapılacağına yer verildi.

İşçi Alımı 18 Tem 2024 0
BYD: Türkiye'de yüksek maaşla 5 bin personel alımı yapılacak

BYD Türkiye'den yüksek maaşla 5 bin personel ve işçi alımı yapacak.

Türkiye'de fabrika kurma kararı veren BYD'den son dakika haberi geldi. Gelen haberde BYD, ManisA'da kurmayı planladığı fabrikası ile Türkiye'de her sene binlerce araç üretecek. Bunlar hem yurt içinde satılacak hem de yurt dışına satılacak.

Fabrikanın kurulması için çalışmalara başlayan BYD, kısa süre içinde 5 bin yeni personel alımı yapacağını duyurdu.

Söz konusu persone lalımı ile ilgili MHP'li Mustafa Kalaycı bir açıklama yaptı ve yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Geçen hafta Çinli bir otomotiv firmasıyla yapılan anlaşmayla Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ve AR-GE merkezi kurulmasının, 2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanmasının planlandığı açıklanmıştır. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız yeni yatırım konusunda bir firmayla daha imza atma ihtimalinin yakın zamanda olabileceğini açıklamıştır"

Bu açıklamaya ve BYD'den gelen son dakika açıklamalarına baktığımızda hem firmanın yapacağı fabrikanın inşaatında hem de fabrikanın kurulmasından sonra 5 bin yüksek maaşlı personel alımı yapılacak.

2 yıl içinde fabrika kurulmuş ve arça üretimi başlamış olacak. BYD 5 bin personel alımında ilk başvuruların ise 2025 yılında alınması bekleniyor. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç