Bu yolla artık araçlar çok daha az benzin yakacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu yolla artık araçlar çok daha az benzin yakacak

Taşıtta son dakika haberi geldi. Yeni bulunan bir çelik ile artık araçlar çok daha az benzin yakacak.

Taşıt 26 Ağu 2024 0
Bu yolla artık araçlar çok daha az benzin yakacak

Bu yöntemle araçlar artık daha az benzin yakacak.

Benzin ve motorin litre fiyatının 42 liranın üzerinde olması nedeniyle vatandaşlar bir yere gideceği zaman önce mesafeye ve ne kadar benzin harcayacağına bakıyor.

Yakıt parası artık can yakarken araştırılan bir diğer konu ise aracın nasıl daha az benzin yakacağı konusu oldu.

Otomobil alırken aracın fiyatı özelliklerinin yanında ne kadar yaktığına, aylık aile bütçesine ne kadar etki edeceğine bakan vatandaşlar, genellikle az yakan araçları tercih ediyor.

Aracın çok yakmasının bazı nedenleri vardır. Sürekli şehir içinde kullanılan araçlar daha çok yakmaktadır. Ağır araçlar, daha fazla güç gerektirdiği için daha fazla yakmaktadır. Bunlar sadece 2 sebep, daha birçok sebep nedeniyle araçlar fazla yakmaktadır.

Yeni yöntem ile araçlar daha az yakacak

Bir son dakika haberi geldi ve yeni bir çeliğin aracın ağırlığını azaltacağı ve daha az yakıt harcamasını sağlayacağı bildirildi.

Söz konusu yöntemle yeni bir çelik formu ortaya çıkacak. Hafif polimöerler ile karbon fiber iç mekanlar ve gövdelerin birleştirilmesi ile ortaya çıkan bu çelik türü, araçları daha güçlü ve daha hafif yapacak.

Bu çelikten üretilecek araçların çok daha az yakıt tüketeceği bildiriliyor. Hem sağlam hem de hafif olacak bu araçların aynı zamanda zenginleşen elektrikli otomobiller için de yararlı bir yöntem olacağı bildiriliyor.

Bu çelikle üretilecek araçların biraz daha hafif olacağı ve bu sayede daha az yakıt tüketeceği, araçların menzillerinin artacağı bildirildi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç