Bolu Dağı Tüneli bugün açılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bolu Dağı Tüneli bugün açılıyor

Bolu Dağı Tüneli erken açılıyor. Gelen son dakika açıklamasında Bakan Uraloğlu, tünelin bugün açılacağını söyledi.

Yerel Haberler 7 Eylül 2024 0
Bolu Dağı Tüneli bugün açılıyor

Bolu Dağı tüneli açılıyor.

Son dakika haberi geldi ve Bolu DAğı Tüneli'nin açılacağı tarihin erkene alındığı ve tünelin bugün açılacağı bildirildi.

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul istikameti 31 Temmuz civarında bakıma alındı ve bölge trafiğe kapatıldı. İstanbul yönündeki tüpünün uzatılması için 37 gündür bölgede çalışmalar vardı. Tünelin uzatılması ve iki viyadükte 4 adet genleşme derzinin değiştirilmesi çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. İstanbul'a gitmek iseyen kişiler 37 gündür Abant hgişelerinden çıkıyor ve D100 karayolunu kullanmak zorunda kalıyor.

Bölgede uzun araç kuyrukları oluşurken ekipler, trafiğin sona ermesi, bölgeden geçecek vatandaşların daha rahat etmesi için çalışmalarını hızlandırdı ve çalışmalar sona erdi.

TGRT Haber ekranlarına konuk olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yolun bugün açılacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Yarın akşam inşallah açacağız. Bir eksiklik olmazsa, aksaklı olmazsa ki biz öngörmüyoruz. Pazar gününü düşünmüştük. Pazar trafiğini rahatlatalım diye. Yarın akşam açmış oluruz diye düşünüyorum. Bu vesileyle, yaptığımız tünellerin, altgeçitlerin, bölünmüş yolların ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. 50 günlük bir süre öngörmüştük. Çünkü bazı imalatlarda çok istediğiniz hızda gidemeyebilirsiniz. Zeminle ilgili bazı öngöremediğiniz şeylerle karşılaşabiliriz diye 50 gün demiştik. Ama geçen ziyaret ettiğimde hani bir miktar daha erken bitirebileceğimizi tahmin etmiştik. Az daha netleşsin kamuoyunu öyle bilgilendirelim istedik. Erken bitecek düşüncesine vatandaşları bırakıp da erken bitiremezseniz mahcup olursunuz. Yarın gündüz gözüyle son yapılan asfalt çalışmalarının çizgilerini çekeriz ve akşamdan yolu açmış oluruz"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç