Bir devrin sonu: İnternet alış verişlerinde kredi kartı numarası ve şifre dönemi bitiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bir devrin sonu: İnternet alış verişlerinde kredi kartı numarası ve şifre dönemi bitiyor

Kredi kartı ile alış verişlere yeni sistem geliyor. Gelecek yeni sistem ile artık kart numarası girmeden alış veriş yapabileceksiniz.

Bankalar 13 Haz 2024 0
Bir devrin sonu: İnternet alış verişlerinde kredi kartı numarası ve şifre dönemi bitiyor

Bir devir sona eriyor: Alış verişlerde artık kredi kartı kullanımında şifre kalkıyor.

Avrupa'da internet üzerinden yapılan alışverişlerde büyük bir değişikliğin kapıda olduğu açıklandı. Yapılan açıklamada Mastercard, 2030 yılında çevrimiçi alışverişlerde kredi kartı numarası girmenin zorunlu olmadığı bir uygulama başlatacağını duyurdu. Söz konusu yenilikçi sistem ile kart numaralarının yerini artık rastgele oluşturulacak tokenlar alacak.

Şirket kaynaklarından alınan son bilgilere göre bu tokenlerin cihaz ve platformdan bağımsız şekilde çalışacağını, biyometrik doğrulama ile tek bir tıklama ile ödeme yapılmasının kolaylıkla sağlayacağını bildirdi. Bu şekilde ödeme ile internet alış verişlerinde kart numarsı girme dönemi bitecek ve internet alış verişişnde daha güvenli bir döneme girilecek.

2030 yılında yürürlüğe girecek söz konusu uygulama ile birlikte artık tüketiciler, alış verişlerini yaparken kartın ön hanesinde yer alan 16 haneli kart numarasını girmek zorunda kalmayacak. Bu kart numarası yerine dijital tokenler yer alacak.

Söz konusu yeni düzenlemenin hayata geçirilmesi için şirket, bankalar, e ticaret firmaları ve fintek şirketleri ile görüşmelere başladığını bildirdi.

Bu şekilde ödeme sistemine geçilmesi ile birlikte internet üzerinden artık daha güvenli bir sisteme geçilmiş olacak.

Öte yandan kullanıcılara parmak izi ile biyometrik onay sağlama imkanı da sunulmuş olacak.

Junniper Research tarafından yapılan araştırmaya göre 2028 yılına kadar internet ödemelerinde yapılan sahtecilik, yılda 98 milyar dolar seviyesine kadar çıktı.

Token ödeme sistemine geçilmesi ile birlikte bu oranın yüzde 50 oranında azaltılması ve sahtecilik, dolandırıcılığın önüne geçileceği bildirildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç