Binance Ceo'su Richard Teng cevapladı: Kripto paraların fiyatları artacak mı azalacak mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Binance Ceo'su Richard Teng cevapladı: Kripto paraların fiyatları artacak mı azalacak mı?

Binance Ceo'su Teng yaptığı son dakika açıklamasında kripto para piyasasını değerlendirdi ve Türkiye yorumu yaptı.

Kripto Paralar 26 Nisan 2024 0
Binance Ceo'su Richard Teng cevapladı: Kripto paraların fiyatları artacak mı azalacak mı?

Binance Ceo'su açıkladı: Türk yatırımcılardan büyük ilgi var. Peki fiyatlar artacak mı*

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance’in CEO’su Richard Teng bir açıklama yaptı ve Türkiye'de yaşayan vatandaşların kripto varlıklara yönelik yatırımlarını değerlendirdi.

2023 yıl sonu itibarıyla küresel kripto varlık piyasasının dünya çapında 420 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını söyleyen Teng, Binance'nin 181 milyondan fazla kullanıcısı olduğunu söyledi.

Sektörde bir büyüme potansiyeli olduğunu söyleyen Teng, Asya-Pasifik, Latin Amerika ile Türkiye gibi yerlerin kripto varlıkları benimsemede öncü ülkeler olduğunu söyledi.

Türkiye ile ilgili konuşan Teng, "Türkiye, etkileyici benimseme oranıyla öne çıkıyor. Son üç yılda, Türkiye’deki kripto benimseme oranı yüzde 16’dan yüzde 40’a çıkarak iki kattan fazla arttı. Dahası, Chainalysis’in verilerine göre Türkiye, tahmini işlem hacmi açısından küresel olarak dördüncü en büyük kripto pazarı olarak yer alıyor. Ülkenize geldiğimizde de bu dinamizmi sahada görüyoruz. Kripto varlıkların günlük hayattaki yaygınlığı Türkiye’nin kripto için gelişen bir merkez olarak yerini güçlendiriyor" dedi.

TÜRKİYE'DEN NEDEN ÇOK İLGİ VAR?

Teng açıklamasında Türkiye'de kirptoya yatırım yapan ve yoğun ilgi gösteren genç nüfusun yoğun olduğunu söyledi ve bunun nedeninin yüksek getiri beklentisi olduğunu söyleyerek, "Anketlerimize göre, Türk yatırımcıların yaklaşık yüzde 40’ının kriptoya yatırım yapmalarının birincil nedeninin, sadece finansal getirilerin ötesinde, yüksek bir potansiyel vaat eden blokzinciri teknolojisi olduğunu ortaya koydu. Türk kullanıcıların yeni teknolojilere açık oluşu, ülkedeki canlı kripto topluluğunu teşvik ederek, yüksek düzeyde benimsemeyi, dinamik yatırım ortamını ve startup ekosistemini de besliyor" dedi.

KRİPTO PARALAR ARTACAK MI?

Teng açıklamasının devamında kripto paraların fiyatlarının ne olacağı konusunda değerlendirmede bulunarak, "Türk kullanıcıların, yaklaşık dörtte üçü önümüzdeki beş yıl içinde kripto fiyatlarının artacağına inanıyor. Bunun yanı sıra, Türk kripto kullanıcıları oldukça pratikler ve yeni teknolojiler konusunda meraklılar. Türk kullanıcılarımıza yaptığımız ankette, portföy takibinin kolaylığı ve blokzinciri teknolojisine duyulan ilgi, potansiyel kazançların ardından Türk bireylerin kriptoya çekilmesinin en önemli iki nedeni olarak yer aldı" ifadelerini kullandı.

Sorumluluk reddi beyanı: Finans7 yatırım tavsiyesi vermez. Sadece bilgilendirir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç