Berber, kuaför ve güzellik salonları artık haftada 1 gün kapalı olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Berber, kuaför ve güzellik salonları artık haftada 1 gün kapalı olacak

Berber, kuaför ve güzellik salonları artık haftada 1 gün kapalı olacak. İşte gelen son dakika bilgileri.

İş Dünyası 1 Tem 2024 6
Berber, kuaför ve güzellik salonları artık haftada 1 gün kapalı olacak

Berber, kuaför ve güzellik salonları artık haftanın bir günü kapalı olacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve yeni uygulamanın hayata geçtiğine yer verildi. Yeni uygulamaya göre bu işyerleri haftanın bir günü kapalı olacak.

Bakanlık resmi kaynaklarından konu ile ilgili yapılan açıklamada talebin sektörden geldiğine yer verdi. Gelen taleplerin titizlikle değerlendirildiği ve ülke genelinde tüm berber ile kuaför ve güzellik salonlarının artık haftanın belirli bir günü kapalı olacağına yer verildi.

18 Ağustos 2024 tarihinde alınan kararın bugün yürürlüğe girdiğini bildiren kaynaklar, her ilde yapılan görüşmeler sonucu bu kararı nalındığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır"

Hangi gün kapalı olacaklar?

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının hangi gün kapalı olacağı henüz bilinmiyor. Bu konuda valilikler her il için bir tarih belirleyecek. Haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
hergun niye calisirlar anlamiyorum. kendi arkadasimda berber kendi dukkani istese izin yapabilir. dunyaya calismaya gelmisler sanki sacmalikti. iyi olmus. zorunlu olsnki ailelerine kendilerine vakit ayirabilsinler
Ziyaretçi 3 Ay Önce
18 Ağustos ayına girmeden neyin kararını alınıyor daha o tarihe 2 ay ortlama gun var o tarihe ışınlanıp geri mi geldiniz
Ziyaretçi 3 Ay Önce
saçmalığa bak, kapalı olan gün belli değil, cuma yada pazar demek ne kadar zor
Ziyaretçi 3 Ay Önce
zaten 1 gün kapalıydı pazar günü hani haber olsun diyemi bu tür haber yapmaya calisiyorsunuz anlam veremiyorum 😆😆
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Salı günleri kapalı olsun hafta sonu düğünler var