Bankalar bile bu kadar şart istemiyor: Kiralık ev için başvuru şartları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankalar bile bu kadar şart istemiyor: Kiralık ev için başvuru şartları

Ev sahipleri ipin ucunu iyice kaçırdı. Artık öyle şartlar istiyorlar ki bu şartları banka kredi verirken bile istemiyor.

Emlak 9 Tem 2024 3
Bankalar bile bu kadar şart istemiyor: Kiralık ev için başvuru şartları

Bankalar bile bu kadar şart istemiyor: Ev sahipleri artık kiracılarda başvuru şartı arıyor.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kirada yüzde 25 düzenlemesinin kalkması sonrası Temmuz ayında kiralara yüzde 65 oranında bir zam yapılmıştı. Yapılan zammın ardından ev sahiplerinin isteklerine birçok yeni madde eklendi.

Asgari ücretliler ve emekliler kiralarını ödemekte ciddi sıkıntılar çekerken ev aradıklarında da ev sahiplerindne olumsuz cevaplar alıyorlar.

Ev sahipleri, evini kiraya vereceği zaman bunu garantiye almak için birçok yeni şart getirdi. Gelen şartlara baktığımızda bunların çoğunun asgari ücretliler ile emeklileri ciddi şekilde zora soktuğu görüldü. İşte ev sahiplerinin kiracılardan istekleri:

'memur olma',

'maaş bordrosu talebi',

'mevcut iş yerinde üç yıl çalışma şartı',

'hanede iki kişinin çalışması veya bir emekli olması'

'kefil'

'Findeks kredi notu'

Asgari ücretlinin ödemesi zor

Asgari ücretlilerin bu rakamları vermede zorlanacağını söyleyen Emlakçılar, "Günümüz şartlarında asgari ücretlinin bu kiraları ödemesi zor. Bu sebeple ev sahibi kendini garantiye almak istiyor. Şartlar ise ev arayanları zorluyor" dedi.

Ev arrayan emekli bir vatandaş ise yaoptığı açıklamada, bankaların bile bu kadar şart istemediğini söyleyerek, "İstanbul'da memur ya da yüksek maaş almıyorsan kimse ev vermiyor. Ortada kaldık. İşimiz düzenimiz burada. Devletten ricamız, kira zam sınırı koymuyorsa, bu şartlı kiraya verenleri ortadan kaldırsın. Herkes memur olacak ya da evinde iki kişi çalışacak diye bir şey yok. Bir aydır ev bulamadık. Evde iki emekliyiz. Çalışmıyoruz bu şartlarda bize ev vermek istemiyorlar. Son olarak bir kefil bulduk ve evi tuttuk" dedi.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Kiralar Türkiye de ki mülteci alımı yüzünden bu halde kimse bana başka bir şey anlatmasın
Ziyaretçi 2 Ay Önce
devlette iş yok yüksek fiyat kiraya verenden geçici olarak evine el koyardım şartları yerine getirene kadar bak ozaman kimse kafasına göre artirabilirmiydi
Ziyaretçi 2 Ay Önce
bizim bize yaptigimiz gevur olsa yapmaz Allahtan dileyim valla helak olalim artik yeter arkamda devletim arkamda haklim var diyemiyoruz garipsen geber diuorlar baska bir aciklaması yok bununn