Bakan Işıkhan'dan asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari üccret ve emekli maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi.

Çalışma Hayatı 21 Ekim 2024 0
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari üccret ve emekli maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada, "Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum" dedi.

Emekli aylık farkları

Emekli aylık farklarına düzenleme gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya da yanıt veren Bakan Işıkhan "Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde bu tür konular gündeme gelebiliyor. Emeklilik sistemiyle çok fazla oynamayı düşünmüyoruz. Bu tür durumlarla daha önce de karşılaştık. Bakanlıklarımızın da bu konuda hassasiyet gösterdiklerini biliyorum. Burada konuyu ince eleyip sık dokumak gerekiyor" dedi.

'Tamamlayıcı emeklilik sistemi' sorusuna ilişkin ise Bakan Işıkhan "Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile ilgili bakanlığımızın herhangi bir çalışması yok" yanıtını verirken "Kıdem tazminatının yerine geçecek endişeleri var. Bu konuda işçi ve işveren kesimi rahat olsun" diye ekledi.

2025'te asgari ücret

Bakan Işıkhan 2025 asgari ücretine yönelik soruya ise "Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum" yanıtını verdi.

Işıkhan ayrıca "Maliye Bakanlığımız nasıl paylaşımda bulunuyorsa biz de prim borcu en yüksek olan şirketleri kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, özel hastanelerin fatura ve reçete incelemesinde, yapay zekadan yararlanılacağını da bildirdi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç