Bakan ilk mesajı verdi: Emeklilik sistemi değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan ilk mesajı verdi: Emeklilik sistemi değişiyor

Son dakika haberi geldi: Gelen bilgilere göre Bakan Işıkhan emeklilikte düzenleme için ilk mesajı verdi. İşte gelen açıklama.

Emekli Haberleri 11 Eylül 2024 3
Bakan ilk mesajı verdi: Emeklilik sistemi değişiyor

Emeklilik sistemi değişiyor: Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin'de düzenlenen programda emeklilik ve iş kanunu hakkında açıklama yaptı. Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada, sosyal güvenlik sisteminin uzun vadede sürdürülebilir ve daha adil bir yapıya kavuşturacağız dedi.

Bakan Işıkhan açıklamasında çalışanların sosyal haklarının korunacağını söyledi ve emeklilik sisteminde de düzenleme olacağı mesajını verdi. Emeklilik sisteminde değişiklik geldiğinde haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kademeli emeklilik bekleyenler, staj ve çıraklık mağdurları ve Bağkur 7200 müjdesi bekleyenler, düzenleme ile bunların da hayata geçmesini talep ediyor. Sizce başka hangi konular yasaya eklenmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Emeklilik yaşı yükselecek mi? 70 mi olacak?

Emeklilik yaşının yükselip yükselmeyeceği ise merak konusu oldu. Son günlerde gündemde emeklilik yaşının yükseltileceği, 70'e çıkarılacağı iddiaları konuşulurken konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz yaptığı açıklamada son kulisleri paylaştı ve emeklilik yaşının artırılmasının şimdilik olmayacağını söyledi ve şu değerlendirmede bulundu: "1 Mayıs 2008'ten sonra işe girenler 7200 günü 2035 senesine kadar tamamlarsa 60 yaşında, devamında her 2 yılda bir olmak üzere süreyi uzatırsanız 61, 62 şeklinde 65 yaşına varan yaşlar söz konusu. Yaşların 65'ten değil 67'ye 70'e 72'ye çıkması, şu an için kendi kanaatimce öngörmüyorum"

TES geliyor

Gelen bilgilere göre emeklilikte yeni sistemin geleceği öğrenildi. Tamamlayıcı emeklilik sisteminde çalışanların maaşından yüzde 3, işverenden yüzde 2 eklenmesi ile TES oluşturulacak. Buna devlet katkısının da eklenmesi ile birlikte kişi, BES'te olduğu gibi emekli olduğunda ek bir maaş daha alabilecek.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Gün Önce
3600 ek gösterge ne zaman çıkacak.
Ziyaretçi 6 Gün Önce
100 yaş yapın ya yapay beslenmekten millet patır patır ölüyor hastalıklar çoğaldı 65 millet zor görüyor en iyisi öldügümüzde o paralarla toplu helva kavursunlar hayrına 🤌🏼
Ziyaretçi 6 Gün Önce
ilk önce hakkı yediğiniz kandırdığınıź staj ve çırakların sigortalarını sayın kandırdınız bu insanları sigortanız emeklilikte geçecek diye bu insanlar size güvenerek meslek liselerini tercih etti,haklarını verin adaleti temin edin önce.