Asgari Ücrette Masadaki İlk Rakam Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrette Masadaki İlk Rakam Belli Oldu

2025 yılı yeni asgari ücret görüşmelerinde masaya gelecek ilk rakam belli oldu. İşte haberin detayları...

Çalışma Hayatı 18 Ekim 2024 0
Asgari Ücrette Masadaki İlk Rakam Belli Oldu

Asgari ücrette masadaki ilk rakam belli oldu.

Günümüzde milyonlarca asgari ücretli, geçimlerini sağlamakta zorluk çekmeye devam ediyor. Yıl sonuna az bir zaman kala, asgari ücretin ne kadar olacağıyla ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Bu yıl ara zam alamayan asgari ücretliler, yeni yıl zammını merakla bekliyor. Peki asgari ücret 2025 yılında ne kadar olacak? Pazarlıklar hangi rakamdan başlayacak? İşte detaylar...

Yıl Sonu Enflasyon Verileri Önemli Olacak

Asgari ücret, bilindiği üzere enflasyon verileri üzerinden zam alıyor. OVP'de açıklanan yıl sonu enflasyon beklentilerine göre, enflasyon yıl sonunda yüzde 41,50 olacağı öngörülüyor. Bunun beraberinde Merkez Bankası ise yıl sonu enflasyon beklentisini piyasa katılımcıları anketine göre, yüzde 41,50 ile yüzde 45 arasında. Yani asgari ücrete yüzde 41,50 ile yüzde 45 arasında bir zam yapılması bekleniyor.

OVP'ye Göre İlk Rakam 24 Bin 57 TL

OVP'ye göre asgari ücrete zam yapılması durumunda, asgari ücret görüşmeleri 24 bin 57 TL'den başlayacak. OVP tahminlerinin tutması durumunda yeni asgari ücret net olarak 24 bin 57 TL olacak.

Yüzde 45 Zam Yapılırsa Eğer

Merkez Bankası ve toplumun beklediği yıl sonu enflasyon verilerine göre ise, asgari ücrete yüzde 45 zam gelecek. Asgari ücrete yüzde 45 zam yapılırsa eğer, yeni asgari ücret net olarak 25 bin TL'yi geçecek.

Asgari Ücret Ne Kadar Olmalı?

Sizce 2025 yılında yeni asgari ücret ne kadar olmalı? Asgari ücrete ne kadar zam yapılmalı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından yazmayı unutmayın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç