Asgari Ücrete Olası Ek Zam Miktarı Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Olası Ek Zam Miktarı Açıklandı

2022 yılında asgari ücrete ek zam yapılacağı konusu, son günlerin en çok konuşulan konusu oldu. Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve ek zam miktarı hakkında önemli ifadeler kullanıldı.

Ekonomi 26 Mart 2022 09:41 4
Asgari Ücrete Olası Ek Zam Miktarı Açıklandı

Flaş iddia: Asgari ücrete 850-1200 TL arasında zam planlanıyor.


Önceki gün Brüksel dönüşü uçakta basın mensupları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerdeki asgari ücrete ek zam meselesine değindi ve önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekirse zam yapılabileceğini söyledi ve ek zam için kapıyı açık bıraktı.


Bu açıklama sonrası bugün flaş bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu iddiada hükümetin Nisan ayında işçi ve işveren tarafı ile bir araya gelebileceği ve Haziran ayında işçilerin maaşlarına 850 ile 1200 lira arasında bir zam yapabileceği bildirildi. Çalışma Bakanlığı ile Türk İş Sendikası, asgari ücret görüşmeleri için Aralık ayını işaret etmişti.


Ancak hükümet yetkililerinin bakanlığın aksine asgari ücrete zam için yoğun bir diplomasi trafiği yürüttüğü öğrenildi. Son günlerde art arda gelen zamlar sonrası maaşı temel ihtiyaç ürünlerine, kiraya ve enerji masraflarına yetmeyen vatandaşların sorunlarını çözmek için yapılan çalışmalarda Külliye'nin buna ikna edilecek Nisan ayında bir toplantı yapılması planlanıyor.


Toplantıda , açlık sınırının 4500 liranın üzerine çıktığı ve yüksek enflasyonun da göz önüne alınarak 850 ile bin 200 lira arasında bir ek zammın yapılması planlanıyor.


ASGARİ ÜCRETLİLER BEKLENTİ İÇİNDE


Maaşları temel ihtiyaçlarını bile tam karşılamayan asgari ücretliler, ek bir zam gelmesi ile rahat nefes alırlar. Sizce ne kadar zam yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Asgari ücret teklifi meclise geldi >>> TIKLAYIN


Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1200 lira daha zam olması gerekir bu millet gecim yapamiyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücrete ne kadar zam yapılırsa yapılsın bu hayat pahaliligini durdurmadikca yetersiz kalacaktır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
5 bin asgeri ücret olursa zamlar bu sefer ekmek6 tl olur önce pahalılığı düşürmek lazım mazot 10 ları görmesi lazım tarımın artması lazım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
5000 tl asgeri ücret olursa paranın değeri git gide düşücek