Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı? SGK Uzmanı Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı? SGK Uzmanı Açıkladı!

SGK Uzmanı Ali Tezel, asgari ücrete ara zam yapılacak mı sorusuna yanıt verdi. İşte haberin detayları...

Çalışma Hayatı 21 Tem 2024 19:00 2
Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı? SGK Uzmanı Açıkladı!

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Türkiye'de günümüz ekonomisinde yüksek enflasyonu en derinden hisseden iki kesim var. Biri emekliler, diğeri asgari ücretle çalışanlar. En düşük emekli maaşına gelen 2.500 TL'lik zammın ardından gözler asgari ücret zammına çevrildi. 

TÜİK'in açıkladığı 6 aylık enflasyon oranına göre, maaşlar %24 eridi. Emeklilere ve memurlara bu oran zam olarak yansırken, asgari ücrete ise hala bir zam yapılmadı. 

Günümüzde açlık sınırının 19 bin TL'ye dayanmasıyla birlikte, asgari ücrete hala zam yapılmaması tepki konusu oldu. Peki asgari ücrete bir ara zam yapılacak mı? SGK Uzmanı Ali Tezel, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ali Tezel'in açıklaması ise şöyle;

“Türkiye’nin şartları ve ekonomik büyümesine göre şu anda asgari ücrete bir zam gerekmiyor. İşsiz kalmamak adına işçiler de zam istemiyor. İktidar yakın zamanda bir ara zam da yapmaz."

Asgari Ücrete Zam Ne Zaman Gelecek?

Asgari ücrete yeni zam 2025 yılının Ocak ayında belirlenecek ve ilk zamlı maaşlar Şubat ayında alınacak.

Sizce asgari ücrete ara zam yapılmalı mı? Asgari ücrete ne kadar zam yapılmalı? Yeni asgari ücret ne kadar olmalı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından yazmayı unutmayın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
Tabikide yapılmalı geçim sıkıntısı çeken insanlar var
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Kendilerine zam yapılır 50 60 bin TL maş alırlar ve insanlara kader yazıp 17.002 TL maşş la geçim yapmalarını beklerler yakında savaş var zaten türkiyeyi halk bile kurtaramaz artık