Asgari Ücret Yılda 2 Kere Belirlensin Teklifi Mecliste
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücret Yılda 2 Kere Belirlensin Teklifi Mecliste

Asgari ücretin senede iki defa belirlenmesi için bir kanun teklifi hazırlandı. Hazırlanan kanun teklifi meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna sunuldu.

Yaşam 25 Mart 2022 21:57 0
Asgari Ücret Yılda 2 Kere Belirlensin Teklifi Mecliste

Asgari ücretin yılda iki defa belirlenmesi için kanun teklifi.


2022 yılında asgari ücrete bir zam daha yapılacağı söylentileri vatandaşları heyecanlandırırken bir açıklama bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi ve Erdoğan ek zam için açık kapı bırakıp yıl ortasını işaret etti. Bu açıklama ile birlikte CHP'den de bir adım geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı son dakika açıklamasında bir kanun teklifi hazırladığını söyledi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonuna bugün gelen 4857 Sayılı İş Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde asgari ücrette yılda iki defa artış yapılması talep edildi. Söz konusu teklifin konusu, "Teklif ile asgari ücretin yılda bir kez yerine yılda iki kez belirlenmesi öngörülmektedir." şeklinde açıklanırken düzenlemenin gerekçesinde artan maliyetlere dikkat çekildi.


İŞÇİNİN SOFRASINDAN 46 EKMEK EKSİLDİ


2022 yılında asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldığını , ancak 2022 yılında işçinin sofrasına 46 ekmek daha az geldiğini söyleyen Ağbaba, açlık sınırının altında kalan asgari ücretin sene ortasında yeniden belirlenmesi gerektiğini söyledi.


Teklif metni şu şekilde:


4857 SAYILI İŞ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ


MADDE 1- 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 39ç maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


"Madde 39- İş sözleşmesi ile çalışan ve bu kanunun kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin ekonomik ve sosyal durumlarının düzenlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Asgari Ücret Tespit Komisyonu aracılığı ile ücretlerin asgari sınırları 6 ayda bir olmak üzere yılda iki kez belirlenir.


MADDE 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 3- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç