Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İşte Tüm Senaryolar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İşte Tüm Senaryolar

2025 yılında yeni asgari ücret ne kadar olacak? İşte bu haberimizde tüm senaryoları derledik. İşte asgari ücret beklentileri ve detaylar...

Çalışma Hayatı 24 Eylül 2024 0
Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İşte Tüm Senaryolar

Asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca asgari ücretli Aralık ayında yapılacak zam görüşmelerini ve Ocak ayında alacakları yeni zamlı maaşları araştırmaya devam ediyor. Biz de bu haberimizde asgari ücrette olası zam senaryolarını derledik. İşte senaryolara göre, yeni asgari ücretler...

Merkez Bankası Beklentisi

Merkez Bankası yaptığı açıklamada yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 43,14 olarak açıkladı. Bu orana göre yeni asgari ücretin Ocak ayında 24.336,84 TL civarında olması bekleniyor.

OVP Beklentisi

Orta Vadeli Program'ın yıl sonu enflasyon beklentisi ise yüzde 41,5 olarak açıklandı. Yani asgari ücrete bu oranda zam yapılması durumunda, yeni asgari ücretin 24.058 TL olması bekleniyor.

Anadolu Ajansı Enflasyon Beklentisi

Bir diğer önemli veri ise Anadolu Ajansı'nın yaptığı enflasyon beklenti anketi. Bu ankette yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 42,64 olarak çıkıyor. Yani asgari ücrete bu oranda zam yapılması durumunda yeni asgari ücretin 24.251,83 TL olması bekleniyor.

Çeşitli Beklentiler ve OVP Ortalaması

Bir önemli veri daha olan çeşitli beklentiler ve OVP ortalamasında ise enflasyon tahmini yüzde 42,42 olarak çıkıyor. Asgari ücrete bu oranda zam yapılması durumunda ise, yeni asgari ücretin 24.214,42 TL olması bekleniyor.

Enflasyon Tahminleri

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın yıl sonu enflasyon tahminine göre, Türkiye'de yıl sonunda enflasyonun yüzde 42,95 olması bekleniyor. Bu zam oranına göre ise yeni asgari ücretin, 24.304,54 TL olması öngörülüyor.

Yüzde 50 İddiası

Bir diğer iddia ise televizyon kanallarında ve sosyal medyada konuşulan yüzde 50 zam söylentileri. Bu zam oranına göre ise yeni asgari ücret, 25.503,18 TL oluyor. Peki sizce yeni asgari ücret ne kadar olmalı? Görüşlerinizi yazmayı unutmayın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç