Zamlı maaşlar belli oldu: Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu 2024 son dakika

Dul ve yetim maaşı ne kadar oldu?

Emeklilere gelen ek zamdan sonra dul ve yetim vatandaşlar, kendi maaşlarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Peki dul ve yetim maaşları ne kadar olacak? Zam ne kadar olacak? İşte Ağustos ayında hesaplara yatacak yeni maaşlar.

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira oldu

En düşük emekli maaşı, bugün gelen ek zamla 12 bin lira oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, şunları söyledi:

"Yaşlılık, malüllük aylığı alan emeklilere 10 bin lira olan asgari ödeme tutarını 12500 liraya yükseltiyoruz. Bu düzenlemenin toplamda şu anda 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayımız içinde en düşük emekli aylığının 12500 liraya tamamlanması halinde 2024 Temmuz-Aralık döneminde etkilenecek emekli sayısı 3 milyon 707 bin kişi. Bütçeye maliyeti de 33 milyar 200 milyon liradır. Biz OVP'ye bağlılık, bütçe disiplinini sağlamak için bunu uzun dönemde çalışıyoruz. Bunun mevcut bütçe imkanlarının karşılığını da sağlamak zorundaydık. 53 maddelik teklif içinde bunun karşılandığını belirlemek istiyoruz. Yıllara böldüğünüzde maliyetin bütçemize çok daha fazla bir yük getirdiğini ifade etmek isterim. Kanunlaşma süreci var, yürürlüğünü mağduriyet oluşturmadan devam ettireceğiz. Bu aydan itibaren olmak üzere emekli maaşları düzenlenecek.

Bütçemizin büyüklüğü belli, 11 trilyon 89 milyar lira. 6 Şubat depremlerine yönelik olarak bütçe karşılığı olarak 1.1 trilyon lira ayırmış durumdayız. Toplam emeklilik sistemine 2.5 milyona yakın EYT'li dahil oldu. Bizim için önemli olan bütçe dengesi içinde OVP'ye bağlı kalarak her ödemenin karşılığını oluşturarak bütçeyi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönem inşallah emeklilik sisteminde daha dengeli, daha adil uygulamayı hayata geçirmemiz gerekiyor. Bütçe disiplinini bozmadan sistem inşa etmemiz lazım"

Dul ve yetim maaşları ne kadar olacak? Ne zaman zamlı yatacak?

Sosyal Güvenlik Uzmanı ÖzgürErdursun yaptığı son dakika açıklamasında en düşük emekli maaşına gelen zam ile birlikte dul ve yetimlerin yeni zamlı maaşlarını şu şekilde duyurdu:

"En düşük emekli aylığı 12.500₺ oldu! Dul yetimlerde ise 6.250₺, 3.125₺ oldu"

Sizce bu zam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.