Yusuf Tekin açıkladı: Okullara güvenlik ve temizlik görevlisi alımı yapılacak

Yusuf Tekin müjdeyi verdi: Okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak: Yeni sistem geliyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı son dakika açıklamasında okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı için yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Bu sistem kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüşme yaptığını ve görüşmelerin olumlu geçtiğini söyleyen Bakan Tekin, bu kapsamda personel alımlarının yapılacağını söyledi.

"Eğitim ve öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte okullarda temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacı son günlerin en çok konuşulan gündem maddesi" bu sorun Bakanlığa iletildiği. Bakanlık ise bu konuda çalışma başlattığını söyledi. Bakan Tekin konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Hazine ve Maliye Bakanı’mızla konuştum. Çalışma Bakanı’mızla da konuştum. Tekrar duyuruya çıkacaklar. Eğer başvuru olursa 120 bin kişi bizim için yeterli olur. Geçen sene verilenin iki katı kadar. Biz, bu konuda Millî Eğitim’e özgü yeni bir model üzerinde çalışıyoruz”

Alım ne zaman yapılacak?

Okullara temizlik görevlisi alındı ama birçok ilde eksik olduğu belirtiliyor. Güvenlik görevlis ialımı ise yapılmadı.

Kısa süre içinde personel alımı ilanlarının yayınlanması bekleniyor. İlandan bildirimle haberdar olmak için finans7 mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.