YKS'de Boğaziçi Üniversitesi'ni tercih edeceklere 100 bin TL destek ve ayda 15 bin TL burs

Bu üniversiteyi tercih edecekjlere ayda 15 bin TL burs verilecek.

YKS tercih süreci bugün başlıyor. Tercihlere dakikalar kala üniversitelerden başarılı öğrencilere büyük vaatler gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika açıklamasında Boğaziçi Üniversitesi, başarılı öğrenciler için kesenin ağzını açtı.

Rektör ataması, akademisyenlerin rektör atamasına karşı düzenlediği eylemlerle sürekli gündeme gelen Boğaziçi Üniversitesi, bu sene tercih yaapcak adaylar için yeni bir burs programı başlatacağını duyurdu.

YKS'de Sayısal Eşit Ağırlık Sözel ve Dil puan türlerinden birinde ilk üçte yer alarak yerleşen öğrencilere tek seferliğine 100 bin liralık nakdi destek ödemesi yapılacak. Öte yandan yerleştiği puan türünde ilk 10'a girmeye hak kazanan öğrencilere yılda 9 ay süre ile 15 bin liralık burs desteği verilecek.

İlk 100'e giren öğrencilere de yılda 9 ay süre ile 10 bin liralık burs ödemesi yapılacak. İlk 100'de yer alan tüm öğrenciler nakdi desteği yanı sıra üniversitenin nitelikli yurtlarında ücretsiz konaklama ve yemek bursu gibi birçok imkandan faydalanacak.

Her sene YKS sıralamasında ilk 1000 öğrencinin 700'den fazlasının tercihi olan üniversite, bu seneden sonra ilk 1000'e giren tüm öğrencilere yurtlarda konaklama garantisi verecek. Bu öğrenciler sosyo ekonomik durumlarına bakılmadan öğretim hayatları boyunca yurtlarda kalacak.

Sıralamaya bakılmadan il dışından Boğaziçi yazacak öğrencilerin hepsi Boğaziçi yurtlarında bir sene kalabilecek.

Yurttan faydalanmak için ilk üçte yer almak haricinde öğrencilerin dereceye girdiği puan türünde ilk tercihe yerleşmesi gerekiyor. Bununla birlikte ilk 3'ün yerleştiği puan türü farklı olabilecekken ilk tercihlerinin Boğaziçi Üniversitesi olması gerekiyor.

Genellikle özel üniversitelerin açıkladığı bu kampanyaları Boğaziçi Üniversitesi'nin açıklaması dikkatleri çekti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.