YKS ek tercihleri ile yerleşenlerin üniversite kayıtları ne zaman?

YKS ek tercihleri ile yerleşenlerin kayıtları ne zaman başlayacak?

ÖSYM YKS ek tercihlerini açıkladı. Açıklanan sonuçlara baktığımızda örgün eğitime 61 bin 811 kişinin yerleştiği, 20 bin 627 kişinin de açıköğretimi kazandığı görülüyor. Toplamda 82 bin 438 kiş üniversiteli oldu.

ÖSYM'den YKS ek tercihleri ile yerleşen adayların üniversite kaydı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından, yerleştirme sonuçları duyurusunda belirtilecek ayrıca, adayların yerleştirme sonuç belgelerinde de yer alacak tarihler arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçlarında da belirtilecektir. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır"

Kayıtlar ne zaman?

Kayıt tarihleri üniversiteler tarafından açıklanacak. Kazandığınız üniversitenin resmi sayfaısnı takip ederek haberdar olabilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.