Türkiye’de otomobil satın almak yavaş yavaş bir yatırım modeli olmaktan çıkmaya başladı. İhtiyaçtan dolayı otomobil sahibi olmak isteyenler ise finansman desteği arayışına giriyorlar. Artan araba fiyatlarından dolayı artık insanlar finansman desteği olmadan otomobil sahibi olurken zorluk yaşıyorlar. Bunun için da bankalardan taşıt kredisi çekmek oldukça yaygın bir eğilim haline dönüştü. Taşıt kredisi çekmek için önemli bir seçenek sunan Vakıfbank’ın yeni kampanyası dikkat çekiyor.
VAKIFBANK TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Vakıfbank’tan taşıt kredisi çekmek isteyenler için uygulanacak olan koşullar belirlendi. Buna göre müşteriler 48 aya kadar vade ile bu kredileri çekebilecekler. Taşıt kredisi çekebilmek için Vakıfbank’a başvuru yapıldığında müşterilerden talep edilen koşullar açıklandı. Bu koşullar çerçevesinde finansman desteği alınabilecek.
Vakıfbank taşıt kredisi kullandırırken müşterinin satın alacağı otomobile rehin işlemi yapıyor. Bu işlem ile krediyi güvence altına alan banka müşteriye bazı kısıtlamalar uyguluyor. Müşteri kredi borcu kapanana kadar bankadan izin almadan aracı satamıyor. Kredi borcu kapandığında ise böyle bir hak bankada olmuyor. Borcuna sadık müşteriler için herhangi bir sakıncası olmayan bu durum müşteriden ek teminat veya kefil istenmemesini de sağlıyor.
Vakıfbank müşterileri hem sıfır kilometre hem de 5 yaşa kadar ikinci el otomobiller için taşıt kredisi çekebiliyorlar. Bu şekilde kullanılan kredi ile otomobil sahibi olmak çok daha kolay oluyor. Müşteriler ödeme sıkıntısı çekmeden araçlarını satın alırken bankaya olan kredi borçları ise aydan aya taksitler şeklinde ödenebiliyor.
400.000 TL TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!
Vakıfbank müşterileri taşıt kredisi çekmek istediklerinde aylık yüzde 4,09 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar. 48 ay vadeli 400.000 TL taşıt kredisi çekilmek istendiğinde aylık kredi taksiti 23.065 TL olarak hesaplanıyor. Bu kullanılan kredinin toplam maliyeti ise 1,1 Milyon TL oluyor. Kredi için yıllık maliyet oranı yüzde 86 olarak açıklandı. Tüm bu maliyet hesaplaması müşterinin günü gününe taksit ödemeleri yapacağı varsayılarak yapılıyor. Müşteri taksit ödemelerini geciktirirse o zaman bir de gecikme faizi ile karşılaşmak mümkün olabilecek.