Uzman İsim Emekliye Gelecek Zammı Açıkladı

Uzman isim emekliye gelecek zammı açıkladı.

Türkiye'de aldıkları maaş yetmeyen ve Ocak ayı zammını bekleyen emekliler, yeni maaş zammı gelişmelerini yakından takip ediyor. Peki Ocak ayında emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Uzman isim Ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak olan zammı açıkladı. İşte detaylar...

Enflasyon Beklentinin Üzerinde

Bayram, enflasyonun OVP'ye göre tutarlı seyrettiğini aktardı ve aylık enflasyonun beklentilerin üzerinde geldiğini ifade etti. Enflasyondaki katılığın kısa vadeli olduğunu aktaran Bayram, "Merkez Bankası ve BDDK’nın almış olduğu kararla ihtiyaç kredisini ödeyemeyenler ve kredi kartına borcu olanlar için 60 aylık yapılandırma paketi açıklandı" şeklinde konuştu.

Yıllık enflasyonun yüzde 40-41 bandında olabileceğini aktaran Bayram, Merkez'in tahmininde üst tavanın dikkate alınması gerektiğini söyledi. Bayram, "Enflasyon bu seviyeleri aşmayacaktır" dedi.

Enflasyon Farkı Kaç?

Sadece 3 aylık enflasyonun belli olduğunu söyleyen Bayram, "Ekim, kasım, aralık aylarında da her ay için yüzde 2.5 civarında bir enflasyon farkı gelmesi durumunda yıl sonu yüzde 16-17 aralığında bir enflasyon farkı oluşabilir" sözlerini söyledi.

Sizce emekli maaşlarına Ocak ayında ne kadar zam yapılmalı? En düşük emekli maaşı ne kadar olmalı? Görüşlerinizi yazmayı unutmayın.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.