Ünlü Ekonomist Açıkladı: Dolar Önce 36, Sonra 40 TL Olacak!

Dolar'da yeni rekorlara hazır olun.

Dolar, baskı altında kalarak 32 lira seviyesine geriledi ve dolara olan talep neredeyse yok denecek kadar azaldı. Kapalıçarşı’da dolar 32,53 TL, Euro 35,184 TL, İngiliz Sterlini 41,62 TL, İsviçre Frangı ise 36,23 TL'den işlem görerek güne başladı.

DOLARIN YENİ REKORLARI BEKLENİYOR

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolarda iki yeni rekorun yolda olduğunu belirtti. Zelyut, “Kuru tutmak için yabancı gelsin diyorsunuz, gıda fiyatı yukarı gitti zaman yabancı nasıl gelecek? Gıda fiyatlarındaki artış enflasyonu tetikleyecek. Enflasyon kuru... Zamlar geldikçe enflasyon çıkacak. Doların önce 36 sonra 40 TL gibi yeni rekorlara yolculuğu başlayacak. Sonbaharda işler değişecek. Ortalık karışacak arkadaşlar...” şeklinde konuştu.

DOLAR 40 LİRA OLABİLİR

32 lira seviyesindeki dolar kurunun Zelyut'ın tahminlerine göre 8 lira birden artarak 40 lira seviyesine çıkması öngörülüyor. Bu öngörü, piyasalarda tedirginlik yaratırken, yatırımcılar ve tüketiciler gelecekteki ekonomik gelişmelere odaklanmış durumda.

https://www.finans7.com/ 

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.