TGRT Haber: Bağkur 7200 düzenlemesi kısa sürede

TGRT Haber: Bağkur 7200 Ekim ayı başında gleebilir.

Hükümete yakınlığı ile bilinen TGRT Haber'de yayınlanan son dakika haberinde AK Parti'nin seçim müjdesine yer verildi.

Geçen sene yapılan seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin sçeim beyannamesini açıklamış ve Bağkur kapsamında sigortalı olanların 9 bin gün ile değil 7200 gün ile emekli olabilmesinin önünü açacaklarını, 5 yıl erken emekli edileceklerini söyledi.

Bu açıklamadan sonra yüz binlerce Bağkurlu esnaf, düzenlemenin bir an önce meclise gelmesini talep etti. Ancak seçimin üzerinden 16 ay geçmesine rağmen hala Bağkur 7200 gün düzenlemesi meclis gündemine gelmedi.

Yarın ise meclis açılıyor. Yeni yasama döneminin başlaması ile birlikte beklemede olan düzenlemeler bir bir hayata geçecek.

TGRT Haber'in son dakika olarak aktardığı habere göre Bağkurlulara 5 yıl erken emeklilik düzenlemesinin Ekim ayı başında gündeme gelebileceğini bildirdi.

Düzenleme gelirse ne olacak?

Düzenlemenin gelmesi durumunda Bağkur kapsamında sigortalı olan vatandaşlar, 9 bin günü beklemek zorunda kalmayacak. Bağkurlu esnaf 5 sene daha erken emekli olacak. Yani 25 yıl yerine 20 yıl prim ödemesi yapılacak.

Bağkulu vatandaşlar da EYT kapsamında. EYT yasasından faydalanabilecek kişiler, 5 yıl prim indirimi sonrası 7200'ü geçtiği durumunda yaşa bakılmadan emekli olabilecekler. Bağkur düzenlemesi meclis gündemine geldiğinde ve yürürlüğe girdiğinde bildirimle haberdar olmak için finans7 mobil UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.