Son dakika: YKS sonuçları erken açıklanıyor

YKS sonuçları erken mi açıklanıyor?

YKS sonuçları büyük bir merakla bekleniyor. Milyonlarca öğrencinin üniversitelere yerleşmek için beklediği sınav için heyecanlandıran bir son dakika haberi geldi. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite sınav sonuçlarına nasıl bakarım? Sonuçlar erken açıklanacak mı 2024?

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Düzenlenen röportajda açıklama yapan Özvar, üniversitelerde ikinci öğretimlerin kaldırılması ve yerlerine yeni bölümlerin açılması konusuna değindi. Açıklamada açılacak yeni bölümlerin kolay iş bulacak bölümler olacağı bildirildi.

Kapasitenin yeterli olduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Özvar,  yeni bölümler açılacağını ve açılacak bu bölümlerin kolay iş bulacak bölümler olacağını söyledi.

İkinci öğretim artık yok

Geçen hafta sürpriz bir karara imza atan YÖK, üniversitelerde ikinci öğretimi kaldırdığını duyurdu. Artık üniversitelerde ikinci öğretim olmayacak.

İkinci öğretimlerin yanı sıra bazı programların daha gözden geçirilmeye başlandığını söyleyen Özvar, öğretmenlikte düzenlemeler olacağını söyledi. Öte yandan Özvar, gelecek sene yapay zeka ile ilgili daha fzla bölümün de açılacağını söyledi.

YKS sonuçları erken mi açıklanacak?

YKS sonuçları normal şartlarda 17 Temmuz'da açıklanacaktı. Ancak Saygı Öztürk, Özvar ile yaptığı görüşmesi sonrası kaleme aldığı yazısında sonuçların Salı günü, yani 16 Temmuz'da açıklanacağını söyledi. Bu açıklamaya göre sonuçların önümüzdeki Salı günü açıklanması bekleniyor. Sonuçlardan bildirimle haberdar olmak, YKS sonuçları ve tercih sürecini kaçırmamak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/universitelerde-mezunlarin-kolay-is-bulacagi-yeni-bolumler-acilacak-p66092

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.