Son dakika: Euro kuru neden yükseliyor, düşecek mi?

Euro kuru neden yükseliyor? Daha ne kadar yükselecek? Düşecek mi? İşte piyasalardan gelen son dakika bilgileri.

Bugün Türkiye döviz şoku ile güne başladı. Dün 21 lira seviyesinde seyreden dolar kuru, gece saatlerinden itibaren kademeli şekilde yukarıya tırmanmaya başladı. Sabah saatlerinde hızlıca 22 lirayı geçen dolar, yönünü hiç aşağı çevirmeden 23 liraya kadar yükseldi ve şimdi 23 lira 15 kuruş seviyesinde seyrediyor. Dolar kurunda dünden bu yana yaşanan hareketliliğin grafik üzerinde seyri şu şekilde oldu:

Dolar kuru ile paralel olarak Euro tarafında da ciddi bir yükseliş oldu. Yaşanan yükseliş ile birlikte 1 Euro, dün 22 lira seviyesinde seyrederken bugün sabah saatlerinde önce hızlıca 23 lirayı, daha sonra da 24 lirayı geride bırakarak 24 lira 76 kuruş seviyesine kadar tırmandı. Dünden bu yana euro kurunda yaşanan yükselişin grafiği ise şu şekilde ortaya çıktı:

DÖVİZ KURLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Seçim öncesi dolar ve euro üzerinde ciddi bir baskı oluşmuştu. Seçimlerin sona ermesinden ve ekonomi yönetiminin değişmesinden sonra döviz üzerindeki baskı kaldırıldı. Baskının kalkması ile birlikte hem dolar, hem euro kurunda tarihi rakamlar gelmeye başladı. Fed'in yine faiz artırımı yapacak olması dolar endeksini yine yükseltirken Avrupa Merkez Bankasının da faiz artırımlarına devam edecek olması, güçlü bir döviz piyasasını karşımıza çıkarıyor.

DÖVİZ KURLARI DÜŞECEK Mİ?

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında döviz kurlarındaki yükseliş ile ilgili, "Top yere düşmeden sekmez" dedi. 

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak ise yaptığı son dakika açıklamasında dövize yol verildiği ve 22 Haziran'daki TCMB faiz kararına kadar yükseleceğini, daha sonra yüksek bir faiz kararı ile aşağı çekilerek sabitleneceğini söyledi.Kolçak açıklamasında doların 25 liralarda sabitlenmesini beklediğini söyledi. Buna göre baktığımızda ise Euro kurunda 27 lira seviyelerinin sabitlenme seviyeleri olabileceği görülüyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler, veriler, açıklamalar Finans7 yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com dolar, euro, döviz, emtia, kripto paralar ve borsalar hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.