Son dakika: Euro kuru neden düşüyor Şubat 2023 neden düştü

Euro kuru neden düşüyor?

Geçen sene Avrupa Merkez Bankası'nın faiz konusunda FED'den daha geç davranması nedeniyle Euro kurunda ciddi bir düşüş olmuştu. Yaşanan düşüş ile birlikte parite birkaç hafta 1'in altıdna seyretmiş ve dolar kuru Euro'yu sollamıştı. 

Daha sonra Amerika'dan gelen verilerde enflasyonun düşüşe geçtiği görülürken Avrupa Merkez Bankası art arda faiz artırımlarına başladı. Faiz artırımlarının başlaması ile birlikte Euro kuru yükselişe geçmiş ve kısa sürede 20 liranın üzerini görmüştü. 18 liralardan 20 liranın üzerine kadar çıkan Euro , geçen haftalarda 20.56 TL ile tarihinin en yükske seviyesini görmüştü.

Yaşanan yükseliş son günlerde sekteye uğradı ve euro kuru dünden bu yana düşüşe geçti. Gelen son verilere göre 1 euro şu sıralar 20.19 TL seviyesine kadar geriledi.

Euro Bölgesi’nde yatırımcı güveni analistlerin tahminlerinden daha olumlu bir şekilde toparlandı ve son 11 ayın en yüksek seviyesine geldi.

Sentix tarafından açıklanan ve ForeksHaber ile mail yoluyla paylaşılan rapora göre, bir önceki ay -17,5 puan seviyesinde bulunan yatırımcı güven endeksi, Şubat ayında -8,0 puana çıktı. Analistler endeksin -12,8 puan seviyesine çıkacağını düşünüyorlardı.

Son 4 aydır yükselen endeks böylece 2022 yılı Mart ayından bu yana en yüksek seviyesini görmüş oldu.

Yatırımcı güveninde toparlanma görülmesi ile birlikte faiz artırımlarında hız kesme beklentileri de artmış oldu. Bu beklenti ile birlikte Euro kurunda düşüş yaşandı.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.