Son dakika: AK Parti, emekli maaşına ek zam için harekete geçti

Son dakika: AK Parti emekli maaşı için harekete geçti. Peki emekliye ek zam var mı? Seyyanen zam yapılacak mı?

En düşük emekli maaşının artırılması için AK Parti'nin harekete geçtiği açıklandı. Gelen son dakika bilgilerine göre vekillerin hazırlayacağı düzenlemeyi hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağı öğrenildi.

Ekonomim Gazetesi'ndne Besti Karalar bugün kaleme aldığı yazısında en düşük emekli maaşına gelen zam sonrası maaşın yine 10 bin lira olması ile birlikte tepkilerin geldiği, emeklilerin 10 bin lira ile geçinemeyeceği eleştirileri sonrası vekillerin harekete geçtiği öğrenildi.

AK Parti kurmaylarının en düşük emekli maaşına zam için harekete geçtiği ve en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılmasının planlandığı öğrenildi.

Enflasyon zammı ile 1.5 milyon emekli Temmuz 2024'te yüzde 0 zam alacak

3 Temmuz'da enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte 1.5 milyon civarında emekli hiç zam almayacak. Kök maaşı 8 bin liranın altında olan emeklilerin kök maaşı 10 bin liraya çıkması ile yine 10 bin lira almaya devam ederken kök maaşı 9 bin lira olanlar ise sadece 738 liralık bir maaş zammı aldı.

AK Partili vekiller harekete geçti

Bu durumun önüne geçmek için AK Parti harekete geçti. Gelen bilgilere göre AK Partili vekiller en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması için çalışma başlattı.

AK Parti yönetiminin bu hafta içind en düşük emekli maaşının 12 bin lira olması için hazırladığı raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağı öğrenildi. Bu hafta içerisinde düzenleme için yeni bilgiler gelecek. Zam açıklandığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Kaynak: https://www.ekonomim.com/ekonomi/emekli-maasi-icin-iyilestirme-hazirligi-var-haberi-753134

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.