Son dakika: 2 milyon TL'nin aylık mevduat faizi getirisi rekor kırdı

Mevduat faizleri fırladı: İşte 2 milyon liranın rekor kıran faiz getirisi.

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Eski Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu yaptığı son dakika açıklamasında mevduat faizlerinin yüzde 45 ile rekor kırdığını söyledi. Peki en fazla faiz veren banka hangisi? Hangi banka mevduat hesaplarında vatandaşlara ne kadar faiz imkanı sunuyor? İşte gelen son dakika açıklaması.

MAKAS AÇILINCA HERKES FAİZE YÖNELDİ

Döviz ve altın piyasasında makas hala fazla açık. Bu makas nedeniyle parasını dövize ya da altına yatırmak istemeyen vatandaşlar, en garanti kazanç kapısı olan mevduat hesaplarıan yönelmeye başladı. Son olarak KKM hesaplarında da düzenleme yapılmış ve faiz üst sınırı kaldırılmıştı. KKM hesaplarında faiz üst sınının kaldırılması ile birlikte mevduat hesaplarının faizlerinin de önü açılmış oldu ve yüzde 20'lerde seyreden faizler 2 kat artarak ciddi seviyelere kadar tırmandı.

FAİZ NE OLDU?

Babuşçu Twitter adresi üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında, "2 milyon TL mevduata % 45 Faiz" ifadelerini kullandı. İşte Babuşçu'nun yaptığı paylaşım:

PEKİ 2 MİLYON LİRANIN YÜZDE 45 FAİZLE AYLIK GETİRİSİ NE KADAR?

Parasını bankaya mevduat hesaplarına yatırmak isteyen vatandaşlar, yüzde 45 faizle 32 günde 2 milyon lirası için rekor düzeyde getiri sağlayacak. Söz konusu açıklamaya baktığımızda 2 milyon liranın faiz getirisinin faizlere göre tablosu şu şekilde:

Yüzde 28 faiz: 46 bin 641 TL.

Yüzde 35 faiz: 58 bin 301 TL

Yüzde 37 faiz: 61 bin 632 TL

Yüzde 45 faiz: 74 bin 958 TL

Finans7.com | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.