SGK açıkladı: EYT maaşları 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak

EYT'lilerin maaşları 1 Mart'tan itibaren hesaplanacak.

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen teklifin detaylarını SGK tanıttı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasında maliyetin 144.7 milyar lira olacağına yer verildi. Raporu SGK Başkan Vekili Kürşad Arat verdi. Arat konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, “Bu yıl EYT ile 2.2 milyon kişi emekli olabilecek. Bu kişilerin maaşları ileri bir tarihte bağlansa bile 1 Mart’tan itibaren hesaplanarak yatırılacak” ifadelerini kullandı.

En merak edilen konu ise maaşların ne zaman belli olacağı konusu oldu. SGK Başkan Vekili Arat yaptığı açıklamada, “Daha sonraki bir tarihte bağlansa bile maaşlar 1 Mart’tan itibaren hesaplanacak” dedi.

Arat yaptığı açıklamasının devamında, “Üst yönetici olarak yetkim dahilinde, bu raporda yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim” dedi ve emekli olacakların dağılımını şu şekilde paylaştı:

1.7 milyonu 4A’lı (SSK’lı), 
89 bini Bağkurlu,
496 bini ise 4/C’li (Emekli Sandığı).

Gelecek yıllarda şartları tamamlayanlarla birlikte toplam rakam 4.8 milyon kişiye ulaşacak.

BU KADAR ÇOK KİŞİYE AYNI ANDA MAAŞ VERİLECEK Mİ?

Veli Ağbaba'nın bu kadar kişinin maaşının aynı anda ödenebilip ödenemeyeceği sorusuna, “Normalde emekli sayısımızın çok üstünde bir taleple karşılaşacağız. Bunun bir örneğini borçlanmada yaşadık. Yaklaşık olarak 3 gün içinde 1 milyon 100 bin kişinin taleplerini alıp, sisteme dahil ettik. İnanılmaz bir talep karşımıza geldi. Taleplerin alınması, başka birimlerden insanların kaydırılması, gün içinde taleplerin alınıp gece girilmesi gibi önlemlerle o süreci atlattık. Kanun yürürlüğe girdikten sonra mart ayı itibarıyla maaşı hak etmiş olacaklar. Daha sonraki bir tarihte bağlansa bile EYT’linin maaşı 1 Mart’tan hesaplanacak. Hak kaybı olmayacak" şeklinde cevap verdi.

NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRİYOR

EYT dün komisyondan geçti. Gelecke hafta Salı günü meclis genel kuruluna gidecek. Düzenleme meclis genel kurulundan geçtikten sonra resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Süreçten haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.