SASA patronu Erdemoğlu, yine hisse satacak

SASA'dan son dakika haberi geldi: Patron yine hisse satacak ama bu sefer yabancılara.

SASA hissesinden son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Erdemoğlu Holding bünyesinde olan ve borsanın parlayan yıldızı olarak bilinen SASA'da Erdemoğlu hisse satışı kararı aldı. Yapılan açıklamada 3.55 milyar liralık hisse satışı kararı alındığı ve satışın yurt dışı kurumsal yatırımcılara yapılacağına yer verildi.

Söz konusu holding, SASA'nın çıkarılmış sermayesinin yaklaşık olarak yüzde 1.1'lik kısımını temsil eden 56.7 milyon hisseye denk gelen yaklaşık olarak 3.55 milyon liralık SASA hissesini satışa sunacak. 

Söz konusu satış için yapılan açıklamada satışın “Türkiye dışında ikamet eden nitelikli kurumsal yatırımcılara” yapılacağına yer verildi. 

Satış kararı sonrası nihai şartlar, hemen başlayacak olan hızlandırılmış talep toplama süreciyle tespit edilecek ve satış bu şekilde yapılacak.

SATIŞ OLURSA YÜZDE 60 KALIYOR

Erdemoğlu elindeki 3.55 milyar liralık hisseyi yabancılara sattıktan sonra elinde yaklaşık SASA'nın yüzde 60'lık kısmı kalacak. Erdemoğlu şimdi şirkette doğrudan yaklaşık yüzde 61 ve dolaylı olarak yüzde 81.8 oranda bir paya sahip şekilde.

Şirket satıştan elde edilecek gelirlerinin çoğunu SASA tahvillerini satın almak için kullanmayı planlıyor. HSBC Bank işlemin tek küresel koordinatör ve talep toplayıcısı olacak. Talep toplama bu banka üzerinden yapılacak. Erdemoğlu, çoğunluk hisseyi elinde tutacak ve SASA'nın yönetim kontrolünü de elinde tutmaya devam edecek.

Finans7.com | Ankara Yatırım tavsiyesi değildir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.