Sağlık Bakanlığı hastanelere personel ve işçi alımında tasarrufa gidilmeyecek

Sağlık Bakanlığı personel ve işçi alımında tasarrufa gidilmeyecek. Peki personel alımı ne zaman?

Sağlık Bakanlığı 2024 yılı hastanelere personel ve işçi alımı hakkında son dakiak bilgisi geldi. Finans7 olarak edindiğimiz son dakika bilgilerine göre personel alımında tasarrufa gidilmeyeceği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı yeni dönem personel alımının hemşire, sağlık teknikeri, diyetisyen, ATT, fizyoterapist ve diğer sağlık kadroları ile işçi kadroları olan temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, işçi, klinik destek elemanı, hasta karşılama personeli gibi kadrolara yapılması bekleniyor. Personel alımı KPSS ile mülakatsız, işçi alımı ise İŞKUR'dan KPSS puan şartı aranmadan mülakatsız kura ile yapılacak.

3 yıllık tasarruf başladı: Ama sağlıkta yok

Geçen aylarda açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda 3 sene ciddi bir tasarrufa gideceklerini söyledi. Başlayan tasarruf kapsamında kamuya personel alımlarının sadece emekli personel kadar yapılacağı bildirilmişti.

Sağlık Bakanlığı'ndan aldığımız son dakika bilgilerine göre kamuya personel alımında tasarrufun yapılacağı, ancak yeni hastanelerin açılacak olması, sağlık hizmetinde aksama olmaması, daha iyi hizmet verilebilmesi için Sağlık Bakanlığı personel ve işçi alımında tasarrufa gidilmeyeceği öğrenildi.

Personel alımı için henüz çalışmalar başladı. 20 Eylül'de ön lisans KPSS sonuçlarının açıklanması, 4 Ekim tarihinde de ortaöğretim KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra personel alımı için çalışmaların başlaması, ancak bu seneye personel alımının yetişmeyeceği, 2025 yılında alım yapılması bekleniyor. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.