Sadece hiç evi olmayanlar başvurabilecek: Toki konut başvuruları başlıyor

İlk defa konut sahibi olacaklar için TOKİ duyuruları geliyor.

Toplu Konut İdaresi tarafından her hafta açıklamalar yapılıyor ve dar ile orta gelirli vatandaşların konut sahibi yapılmasının önü açılıyor. Söz konusu konut duyurularına baktığımızda açıklamaların her hafta yayınlandığı görülürken biz de Finans7 olarak bu yazımızda TOKİ konut başvurusuna dair şartlara ve başvuru bilgilerine yer verdik.

Dar orta gelir grubundaki vatandaşlar başvurabilecek

Toki'den yapılan açıklamada 1+1, 2+1 ve 3+1 konutların dar ile orta gelir grubundaki vatandaşlara satılacağı bildirildi.

Ev fiyatları ne kadar?

Konut fiyatlarına baktığımızda 1+1 evlerin 1.1 milyon civarında satılacağı görülüyor. 2+1 evlerin fiyatları ise 1.3 milyon lira civarında satılacağı bidlirilirken 3+1 konutlar için ise fiyatların 1.5 milyon lira civarında olacağı bildirildi.

120 ay vade ile yapacağı konut satışlarını aylık 7 bin lira ve 10 bin lira arası taksitle başlayacak konut satışlarında yüzde 10 ya da 25 civarında bir peşinat istenecek. Kadın erkek konut grubumuza katılmak ve diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Kimler başvurabilecek? İşte toki başvuru şartları 2024

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan açıklamada konut başvurusu yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerektiğine yer verildi:

- Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. Ayrıca başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması şartı aranacaktır.

- T.C. vatandaşı olmak

- 18 yaşını doldurmuş olmak,

- Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

- Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır

Yeni başvurular başlıyor

Hiç evi olmayan vatandaşların başvuru yapacağı TOKİ konutları için yeni başvurular yarın başlayacak. 8 Ağustos tarihinde bazı iller için e devlet üzreinden konut başvurusu alınmaya başlanacak. Siz hangi ilde Toki konutu bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Toki konut başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

https://www.finans7.com/

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.