Rekorların Ardından Altın Alınır Mı? İslam Memiş Cevapladı

İslam Memiş, altın yatırımcılarını uyardı.

Altınla ilgili güncel analizlerini takipçileriyle paylaşan İslam Memiş, önemli uyarılarda bulundu. İslam Memiş, altın alınır mı sorusuna da yanıt verdi. İşte İslam Memiş'in yaptığı değerlendirmeler ve detaylar...

Finans analisti İslam Memiş, katıldığı bir televizyon programında gram altın için dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu, öngörülerini paylaştı.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, "Rekorlardan sonra hala alınır mı?" sorusuna da yanıt verdi. "Ons altın tarafında beklediğimiz 2600 dolar tarafı test edildi" diyen İslam Memiş, "Bu kadar agresif yükselişlerden sonra 1-2 hafta dinlenme modumuz var" ifadelerini kullandı.

Ons altında 2540-2580 dolar aralığını kısa vadede takip ediyor olacağını belirten İslam Memiş, "Beraberinde gram altın cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesini test etti. 2905 liraya kadar yükselen gram altın serbest piyasalarda 2880 lira seviyesinde" tespitinde bulundu.

İslam Memiş, yıl sonu ve ekim-kasım ayında gerçekleşmesini öngördüğü rakamları da açıkladı: 2830-2880 lira aralığını 1-2 hafta dinlenme modunda takip edeceğiz. Yıl sonu için 3000 ve 3500 TL aralığını gram altında takip etmeye devam edeceğiz. Ekim-kasım aylarında 2920 lira ve devamında 3000 lira aralığı da olacaktır diye tahmin ediyorum.

REKORLARIN ARDINDAN HALA GRAM ALTIN ALINIR MI?

İslam Memiş, şöyle devam etti: Türkiye'de son 25 yılda gram altın en fazla kazandıran yatırım aracı. Yüzde 8000'den fazla getirisi olan gram altın bu yıl yüzde 40 civarında kazandırdı.

Geçen ay yüzde 4.1, geçen hafta yüzde 2.1 ile en çok kazandıran yatırım aracı oldu. Altının fiyatına değil, miktarına odaklanmak lazım. Altına yatırım yapıp zarar eden olmaz. Fed etkisi ile 2880 lira yüksek görülebilir ancak 3000 lirayı görünce bugünlerin daha ucuz olduğunu görecekler.

Altın hem TL hem ons bazlı yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecektir. Altın güvenli liman özelliğini tekrar kazandı. Merkez bankaları stokları artırmaya devam ediyorlar.

Altının rezerv para özelliği de vardır. Yalnızca yatırım aracı olarak bakmıyoruz. Fiziki talep devam ettiği için değer artışlarının devam etme olasılığı güçlü. Vatandaşlarımız altın tarafına miktar olarak bakarlarsa önemli.

Ülke liderleri 3. Dünya Savaşı'na dikkat çekiyorlar. Altın, Ortadoğu'daki gerilim ve açıklamalardan da destek alıyor.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.