Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan Asgari Ücret Açıklaması! 'Zam Gelmeli'

Türkiye'de asgari ücretlilerin ara zam beklentisi devam ediyor. Emeklilere ve memurlara 3 Temmuz'da zam açıklanacak. Asgari ücretliler ise hala bir umut ara zam gelişmelerini takip ediyor. 

Konuyla ilgili Türkiye'nin en ünlü ekonomisti Prof. Dr. Özgür Demirtaş da açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özgür Demirtaş yaptığı açıklamada "Enflasyona negatif etki edecektir. Ancak enflasyona etki sıralaması benim için dördüncü sırada şu anda" ifadelerini kullandı.

Peki asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Hükümet ve TÜRK-İŞ sendikası asgari ücrete zam yapılmayacağını açıkladı. Fakat günümüz koşullarında artık asgari ücretler geçinmek çok zor bir hal almış durumda. Ancak buna karşın Türkiye'deki ekonomistler asgari ücrete zam yapılması gerektiğini her fırsatta belirtiyor.

O isimlerin başında da Prof. Dr. Özgür Demirtaş geliyor. Özgür Demirtaş, yaptığı açıklamada; asgari ücrete yapılan zam enflasyon yaratabilir, ama bunun yapılması gerektiğini açıkladı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, X (Twitter) hesabından asgari ücret açıklaması yaptı. Daha önce pek çok kez Türkiye’nin tasarruf yapması gerektiğini yineleyen Prof. Dr Demirtaş, tasarrufta önceliğin dar gelirli, işçi, memur ve çiftçi olmaması gerektiğini vurgulamıştı. Bugünkü son paylaşımında, “Asgari ücretin artması lazım” derken, asgari ücretin enflasyon üzerindeki etkisine yönelik şunları söyledi:

“Enflasyona negatif etki edecektir. Ancak enflasyona etki sıralaması benim için dördüncü sırada şu anda. Çok yazdım: İnsanların asgari ücret ile geçinmesi imkansız. Tasarruf dar gelirliden başlayamaz.”

Sizce Temmuz ayında asgari ücrete zam gelmeli mi? Maaşlar ne kadar olmalı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından belirtebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.