Polislerin çalışma saatlerine ilişkin yeni haber: Sistem değişiyor

Polislerin 12-36 çalışması ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Polislerin çalışması ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bugün İçişleri Bakanlığı'nda bir program düzenlendi ve düzenlenen programda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlığının 1 yıl içerisinde yaptıkları hakkında detaylı bir değerlendirmede bulundu ve yapılanları aktardı.

Bakan açıklamasında "Terör, Uyuşturucuyla Mücadele, Siber Suçlar, Organize Suçlar, Asayiş, Göçmen Kaçakçılığı ve Trafik gündem maddelerini içeren ve son 1 yıllık verileri paylaştığımız Basın Açıklamamızı gerçekleştiriyoruz" dedi ve yapılanları aktardı.

GÖÇMENLER

Ülkemizde bulunan göçmenlerin nasıl geldiği konusunda bir değerlendirmede bulunan Bakan Yerlikaya, "7 bin kilometre ileriden benim ülkeme gelmeyi cesaret etmeyi nasıl bulabilir ömründe hiçbir şekilde şehir dışına bile çıkmamış bir göçmen" ifadelerini kullandı.

POLİSLERİN ÇALIŞMASI

Polislerin çalışmasına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yerlikaya, 12-36 çalışma sistemi ile ilgili gelen soruya yanıt verdi ve tayin döneminin beklendiğini söyledi.

Bakan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"12-36’nın devam ettiği yerler var sayıları belli bu sayıyı daha çok artırmak istiyoruz. Tayin dönemini bekledik. Mevcut durumun ne olduğunu ve çapın ne kadar büyüyeceğini özel basın toplantısıyla açıklayacağız"

TAYİN BİTTİ ŞİMDİ UYGULAMA ZAMANI

Tayin dönemi sona erdi ve polislier ilişik kesmeye başladı. İlişiği kesilmesi sonrası polisler yeni görev yerlerine gitmeye başlayacak. Polislerin görev yerlerine gidip işe başlamalarından sonra yeni sisteme kademeli şekilde geçilmesi ve 12-36 çalışma sisteminin yerini normal çalışma sisteminin alması bekleniyor.

Gelişmelerden haberdar olmak için  finans7'yi takipte kalın.

https://www.finans7.com/

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.