ÖTV Paniği 2. El Araba Fiyatlarını Vurdu: İşte Son Fiyatlar

İkinci elde fiyatlar düşmeye başladı.

Son dakika haberi: Son günlerde ikinci el araç fiyatlarında indirimler görülmeye başlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ÖTV açıklamasından sonra gelen fiyat indirimleri dikkat çekici seviyede oldu.  Sosyal medya üzerinde paylaşılan bir ilan sayfasındaki ilanlarda fiyat değişimleri dikkat çekerken fiyat indirimlerinin 50 binlere kadar çıktığı görüldü. 

CHP LİDERİ NE DEDİ?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen haftalarda sosyal medya hesabı üzerinden bir video yayınladı. Yayınlanan videoda Kılıçdaroğlu, araba alacaklara biraz daha beklemeleri gerektiğini, bir süre sonra onlara ikinci el araba fiyatına sıfır araba imkanı sunacağını söyledi. Kılıçdaroğlu açıklamasında, ilk defa araba alacaklardan ÖTV almayacağını , taşıtta ÖTV oranını ise 1/4 oranına düşüreceğini söyledi.

SES GETİRDİ

Bu açıklama ses getirirken son günlerde fiyat indirimleri art arda gelmeye başladı. Seçimlere 10 ay kala gelen bu vaad sonrası elinde ikinci el arabası olanlar , ÖTV indirimi durumunda aracını satamayacağı , satsa bile şimdiki fiyata satamayacağı endişesi ile aracını satılığa koydu. Aracı satılıkta olan kişiler ise art arda fiyat indirimlerine başladı. Bazı indirimlere baktığımızda şu şekilde olduğu görüldü:

ÖTV PANİĞİ: İLAN SAYISI PATLADI

ÖTV 'de indirim olacak beklentisi ile birlikte panikleyen ikinci el araç satıcıları, araçlarındaki fiyatlarını düşürürken vatandaşların birçoğu araç almaktan vazgeçti. Bu da talepte azalmaya, ilan sayılarında ciddi bir artışa neden oldu.

Talepte azalma olunca da fiyatlar kademeli şekilde düşüşe geçmeye başladı. Peki sizin karşılaştığınız indirime giren ilan var mı son günlerde? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.