Okullara temizlik görevlisi alımı: Personellere haftalık 1700 TL maaş verilecek

Okullara yapılacak temizlik personeli alımında işçilere haftalık 1700 lira verilecek.

Okjullara temizlik görevlisi alımı başvurusunda sona gelindi. bugün kura çekimleri yapılıyor. Yapılacak kura çekimi sonucunda okullarda çalışmaya hak kazanacak adaylar belirlenecek.

Bugün kura çekimi sonucu belli olacak ve kısa sürede evrak teslimi yapacak adaylar daha sonra işe başlayacak. Ancak TYP'nin kaldırılması ve yeni sistemin gelmesi ile personel alımının nasıl olacağı merak konusu oldu.

Konu ile ilgili açıklama il ilçe milli eğitim müdürlüklerinden geldi. Gelen açıklamada okullara yapılacak temizlik personeli alımında adayların haftada 3 gün çalıştırılacağı bildirildi. Daha önce 1 kişinin çalıştığı yerlerde artık 2 kişi çalışacak. Personeller haftada 22.5 saat çalışacak. 3 gün okula gidecek işçiler, okulların temizliğinden mesul olacak.

Maaş

İşe alınacak personellere çalıştıkları gün kadar para verilecek. TYP'de aylık asgari ücret alan işçiler, bu sene daha az alacak. Asgari ücret + sigortası ile birlikte 24 bin liraya denk gelmekteydi. Ancak yeni sistemde 1 kişinin yerine 2 kişi alınsa dahi günde 566 lira verileceği için aylık masrafları ancak 17 bin liraya denk geliyor.

Daha az maaş daha az iş yükü şeklinde gelen yeni sistemde çalışma süresi 10 ay olacak. Okullar kapandığında İşgücü uyum programı sona ermiş olacak ve personeller yeniden işsiz kalacaklar. Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak - bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.