Okullara 30 bin TYP temizlik görevlisi alımı kura çekimi başladı

Son dakika haberi: Okullara 30 bin TYP işçi alımı kura çekimi canlı yayını başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 yılında okullara 30 bin temizlik görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Yayınlanan son dakika açıklamasında 120 bin İUP kapsamında işçi alımına az başvuru olduğu, birçok okulda temizlik görevlisi eksiği olduğunu, bu nedenle 30 bin ilave personel alımı yapılacağı bildirildi.

Söz konusu personel alımına başvurular geçen hafta yapıldı ve başvurusunu yapan adaylar kura çekiminin başlayacağı tarihi beklemeye başladı.

Kura günü geldi

30 bin TYP işçi alımı kura günü geldi ve adaylar belirlenmeye başlandı. 81 il ve ilçelerde İŞKUR ile MEB işbirliğinde gerçekleşecek kura çekiminden sonra kazanan adayların isim listesi kamuoyuna açıklanacak. Açıklanacak listede asil olarak kazanan adaylar evrak teslimi yapacak ve okullarda çalışacak.

Asil olarak kazanan adayların işe başlamaması durumunda yerlerine yedek adaylar çağrılacak.

Canlı yayın olacak mı?

Kura çekimleri tek yerde yapılmayacak. Her il ve ilçe kendi ayrı şekilde kura çekimini yapacak v e kazanan adaylar il ile ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından duyurulacak.

Sonuçlara, isim listesine nasıl bakarım?

Bugün çekilecek TYP kurasının sonuçlarının bugün ya da en geç yarın il ilçe milli eğitim sayfalarında açıklanması bekleniyor. Örnek vermek gerekirse, Ankara Çankaya ilçesi için TYP başvurusu yaptıysanız Çankaya İlçe Milli Eğitim sayfasını takip etmeniz gerekiyor.

Sonucu eğer internetten açıklanmazsa başvuru yaptığınız milli eğitim müdürlüğüne giderek sonucunuzu öğrenebileceksiniz. Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.