MSB ve Jandarma astsubay alımı başvurusu ne zaman 2024

Jandarma ve MSB 4 bin astsubay alımı başvurusu ne zaman 2024?

Milli Savunma Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı'ndan bir son dakika bilgisi geldi. Gelen son dakika bilgisine baktığımızda jandarma ile MSB astsubay alımının kısa sürede başlayacağı görüldü. Peki astsubay alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nedir? İşte Jandarma Genel Komutanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı, Kuvvet Komutanlıkları astsubay alımı hakkında bilgiler.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Jandarma Genel Komutanlığı, her yıl olduğu gibi 2024 yılında da astsubay alımı yapmaya devam ediyor. Astsubay olmak isteyen adaylar, başvuru şartlarını ve alım sürecine ilişkin detayları merak ediyor. Astsubay alımları, MSB ve Jandarma’nın personel ihtiyacını karşılamak amacıyla belirlenen kriterler çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Peki, MSB ve Jandarma astsubay alımı için başvuru şartları neler? Kimler bu alımlara başvurabilir? İşte 2024 astsubay alımı şartları ve detaylar.

MSB Astsubay Alımı Şartları

Milli Savunma Bakanlığı, astsubay alımlarında belirli kriterleri göz önünde bulunduruyor. Adayların başvuru yapabilmesi için şu şartları taşımaları gerekiyor:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Askerlik durumu: Başvuru yapan erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak, terhis süresi üzerinden en fazla 5 yıl geçmiş olmak.
Yaş şartı: Lisans mezunları için 27 yaşını doldurmamış olmak, önlisans mezunları için ise 25 yaşını doldurmamış olmak.
Boy ve kilo şartı: Adayların, boy ve kilo orantısına uygun olmaları gerekiyor. Erkekler için en az 164 cm, kadınlar için ise en az 158 cm boyunda olmak şartı aranıyor.
Fiziki yeterlilik: Adayların fiziki yeterlilik testinde başarılı olmaları gerekiyor. Bu testte adayların dayanıklılığı ve fiziksel kondisyonu ölçülüyor.
Sağlık durumu: Adayların, TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’ne göre “askeri öğrenci olur” raporu almaları gerekmektedir.

Jandarma Astsubay Alımı Şartları

Jandarma Genel Komutanlığı, astsubay alımları için adaylardan şu şartları talep ediyor:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Yaş şartı: 27 yaşını doldurmamış olmak.
Fiziki yeterlilik: Jandarma astsubay adaylarının, fiziki yeterlilik testini geçmeleri gerekiyor. Bu testte adayların dayanıklılık, hız ve koordinasyon gibi özellikleri değerlendiriliyor.
Boy ve kilo şartı: Erkeklerde en az 164 cm, kadınlarda en az 158 cm boy şartı aranıyor. Ayrıca, boy ile kilo arasında uygun orantı olması gerekiyor.
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması: Adayların güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumlu olması gerekmektedir.
Sağlık durumu: Adayların, sağlık raporlarıyla göreve elverişli olduklarını belgelendirmeleri gerekiyor.

Başvuru ne zaman başlayacak?

Finans7 olarak edindiğimiz son dakika bilgilerine göre MSB'nin astsubay alımı ilanının Ekim ayında, Jandarma astsubay alımı ilanının ise Ocak ayının sonunda gelmesi bekleniyor. Başvurular internet üzerinden başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indiirn
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.