Meteoroloji Birçok İli Sarı ve Turuncu Kodla Uyardı

Meteoroloji, birçok ili kuvvetli yağış için uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Ekim 2024 hava durumu tahminini yayınladı. Yayınlanan hava durumu raporuna göre, birçok il sarı ve turuncu kodla uyarıldı. Meteoroloji, Türkiye genelinde kuvvetli sağanak yağışların ve kuvvetli rüzgarların etkili olacağını açıkladı. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve doğusunun parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeydoğu, Akdeniz'in doğu ve İç Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz'in batısı ve Doğu Karadeniz ile Erzurum'un kuzey, Erzincan'ın batı çevrelerinde yerel kuvvetli, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: 

Yağışların Batı Karadeniz'in batısı ve Doğu Karadeniz ile Erzurum'un kuzey, Erzincan'ın batı çevrelerinde yerel kuvvetli, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: 

Rüzgârın, Marmara’nın kuzeydoğusu ile Batı Karadeniz'in batı kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Kastamonu, Sinop çevrelerinde güneyli, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 Günlük Hava Durumu Tahmini

2 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun1.png

3 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun2.png

4 EKİM CUMA GÜNÜ

haritatahmingun3.png

5 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun4.png

6 EKİM PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.