Merkez Bankası 50 KPSS puanı memur alımı başvurusu başladı 2024

Merkez Bankası 50 personel alımı başvurusu başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve Teknisyen kadrosunda istihdam edilmek üzere 50 KPSS puanı ile personel alımı yapılacağına yer verildi. Bizde bu yazımızda 1 Ekim tarihi ile başvurusu başlayan ilanın başvuru bilgisine yer verdik. İşte başvuru bilgisi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.

01.01.1992 ve daha sonra doğmuş olmak.

Askerliğini tamamlamış veya askerlikten muaf olmak. (Erkek adaylar için)

Teknisyenlik görevini sürekli olarak yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olmak. (Başarılı olan adaylardan teknisyen olarak çalışmalarına engel bir rahatsızlıklarının bulunmadığını belirtir Sağlık Kurulu Raporu istenecektir.)

Komisyon mülakatı sonuçları 01.01.2022 tarihinden sonra açıklanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Teknisyen işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

2022 veya 2024 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Ön Lisans) en az 50 KPSSP93 puanı almış olmak.

Ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Makine Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi, Grafik ve Fotoğraf, Bilişim Teknolojileri, Metal Teknolojisi, Metalurji Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümlerinden mezun olmak ve sonrasında iki yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının aşağıdaki tabloda yer alan programlarında ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Merkez Bankasının personel alım ilanına başvurular 1 Ekim ile 15 Ekim tarihleri arasında Merkez Bankası resmi internet adresi üzerinden yapılabilecek. İlan metni için TIKLAYIN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.