Memurların servisleri kaldırılacaktı: Yeni karar açıklandı

Kamuda servislerin kaldırılmasına ilişkin son dakika bilgileri. Kamuda tasarruf kapsamında kaldırılacak servisler yeniden gelecek mi? Yeni haber geldi.

Kamuda tasarruf tedbirleri açıklandı. Açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamında memurların servislerinin kaldırılacağı bildirildi. Bakan Şimşek konu ile ilgili yaptığı açıklamada servislerin kaldırılacağını söylerken bu karar tepki çekti.

2015 yılında yapılan toplu sözleşme sonrası kamuda servis uygulaması başlamış ve 120 binden fazla kamu personeli servislerle işe gidip gelmeye başladı. Alınan karar gereği servislerin sözleşmelerinin uzatılmayacağı bildirildi.

13 Mayıs tarihinde açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamında servislerin kaldırılması kararına Memur Sen'den tepki gelmişti. Gelen tepki ve itiraz sonrası kamuda bu kısıtlama yeniden gündeme alındı ve sendikalar, bu kararın iptal edilmesi için Danıştay'a başvuru yaptı.

SERVİSÇİLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Sadece memurlar değil servis hizmeti veren kişiler de bu duruma tepki gösterdi. Tepkiler kısa sürede büyürken Ankara'da 7328 servis aracının olduğu ve 5 binden fazla memuru taşıdığı bildirildi. İstanbul'da 4 bin memur bu yolla taşınırken İzmir'de servislerden faydalanan kamu personel sayısı 600 olarak bildirildi.

SON DAKİKA: KARAR GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında kısıtlanan servislerle ilgili son dakika bilgisi geldi. Ntv'nin son dakika olarak aktardığı habere göre kamuda servislerin kaldırılması kararının yeniden gözden geçirilebileceği, bunun uygulamasının kurumların inisiyatifine bırakılacağı bildiriliyor.

Sizce servisler kaldırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

https://www.finans7.com/

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.